Ny mand i spidsen for BFC Lundegården
Dennis-Laursen-formand-BFC-Lundegaarden_EF8C3339.jpg
»Det er vigtigt for mig, at klubben er konstant nytænkende,« siger BFC Lundegårdens nye formand, Dennis Laursen. Foto: Brian Lindberg
Fodbold Tidligere på året trak bestyrelsen sig, og det har givet plads til den nye formand, Dennis Laursen. Mød ham her.

I mere end 40 år har fodboldklubben BFC Lundegården haft sit virke i den nordlige del af Ballerup.

For et halvt år siden valgte den hidtidige bestyrelse at trække sig tilbage og overlade klubbens fortsatte drift til nye kræfter.

Det betød bl.a. et farvel til den mangeårige formand Jannik Larsen – og samtidig goddag til en ny formand og et, i klubben, gammelkendt ansigt, nemlig Dennis Laursen.

Dennis Laursen er 38 år og har selv spillet i klubben i mange år, er uddannet træner, målmandstræner samt dommer og har tidligere fungeret som træner for klubbens seniorer og de seneste to år U-14 drengene, en post han stadig varetager.

»Det har altid været en del af klubbens filosofi, at der skulle være plads til alle, som havde lysten og interessen for fodbold. Den linje har jeg som ny formand og den øvrige bestyrelse tænkt at fortsætte – dog med den ekstra krølle, at klubben også gerne vil kunne tilbyde de bedste spillere det lille ekstra, der gør, at de har lysten til at forsætte med at spille og træne i BFC Lundegården,« siger den nye formand.

Nytænkning

I denne sæson har klubbens U-14 drenge vundet Vildbjerg Cup, U-12 drengene har spillet i række 1 med fine resultater og klubbens 1. senior spiller i serie 3 -bare for at nævne nogle af de gode resultater, medlemmerne har præsteret.

»Desuden er vores seniorafdeling vokset til 55 spillere, og det er vi stolte af i klubben,« understreger Dennis Laursen og fortsætter:

»Det er også vigtigt for mig som ny formand, at klubben konstant er nytænkende og følger med udviklingen. Et godt eksempel på dette er fodbold fitness for kvinder, der er en blanding af fitness og fodbold for kvinder uden fodbolderfaring som startede i sommers i samarbejde med DBU og har været en stor succes. Det handler om at se muligheder og turde prøve noget nyt.«

Asylskolen

»Samtidig har det sociale aspekt en stor plads i mit og resten af bestyrelsens hjerter og det afspejler sig ved, at samarbejdet med klubbens naboer, Højagerskolen og Fritids- og ungdomsklubben Lundegården, prioriteres højt,« siger han.

Senest er der indgået et uformelt samarbejde med Røde Kors asylskole.

»De ønsker at give deres elever, som er børn fra alle dele af verden, der af den ene eller anden årsag er havnet i det danske asylsystem, en oplevelse af, hvordan danske børns hverdag ser ud,« fortæller Dennis Laursen:

»Både Højagerskolen og BFC Lundegården har valgt at hjælpe med at gøre den vision til virkelighed. Det betyder for fodboldklubbens vedkommende at vise, hvordan mange af børnene i området bruger deres fritid i fodboldens tegn.«

Børnene fra asylskolen får mulighed for at spille en rigtig fodboldkamp i rigtigt spillertøj og med rigtig dommer, en oplevelse som for mange danske børn er hverdag men for disse børn kun er en drøm, og det at kunne give dem sådan oplevelser gør alt arbejdet til en glæde.

De frivillige

Ud over at sikre sammenholdet i nærområdet er det også vigtigt at fortsætte og udvikle samarbejdet med politikerne og forvaltningen i kommunen.

Blandt andet bliver banerne ved klubben restaureret, så de i løbet af det næste års tid fremstår som et topprofessionelt anlæg.

Det er også håbet, at klubben med tiden kan få mere plads i klublokalerne, så der bliver endnu bedre mulighed for de mere end 300 medlemmer til både at spille fodbold og dyrke det sociale aspekt.

»Men de absolut vigtigste i klubben er alle de frivillige, som dagligt yder en kæmpe indsats både på og uden for banen og giver vores medlemmer en masse hyggelige og gode timer i fodboldens tegn,« siger Dennis Laursen og slutter:

»Uden dem kunne klubben simpelthen ikke eksistere. De er klubbens største aktiv, og vi prøver hele tiden med nye tiltag på at lette deres arbejde, så de kun skal fokusere på at træne.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *