Nu er det legetid for voksne i Haraldsminde
aktivitetsbane1-copy.jpg
Håndværkerne har travlt for foden af ’dragebjerget’ i Haraldsminde med at lægge sidste hånd på anlæggelsen af Borgermillions-projektet – en aktivitetsplads for især voksne.
Borgermillionen I denne uge står borgermillion-projektet for Ballerup Syd færdigt. En aktivitetsplads for især voksne, som er ved at blive opført i Haraldsminde , skal nok vække begejstring for såvel store som små.

Der bliver gravet, savet og skruet på livet løs i Haraldsminde ved Sydbuen/Hold-An Vej i disse dage. Den aktivitetsplads, som Ballerup Syds borgere stemte hjem for deres andel af Borgermillionen, bliver nemlig nu til virkelighed.

Oprindelig var der fem forslag på spil, da man på et borgermøde 22. maj skulle beslutte, hvad bydelens andel på 372.000 kroner skulle gå til.

Men der viste sig hurtigt stor støtte blandt de fremmødte borgere til ønsket om en aktivitetsplads med dens blandede ’lege’-redskaber primært for voksne.

Træn balance og muskler

På pladsen tæt på den lille bro over Harrestrup Å får man nu mulighed for at træne sin balance-evne, få brugt eller opbygget lidt arm-muskler med armgang og meget mere.

Det hele forventes at stå færdig i denne uge, selv om projektet blev lidt forsinket af langfingrede personer, der stak af med et styk godt 100 kilo tungt søjlebor.

Samtidig med anlæggelsen af aktivitetsbanen er man også ved at etablere bedre forhold for at komme til området fra Hede-Magleparken med blandt andet en trafiksikring af Sydbuen.

Syd var først til at vælge

Ballerup Syd var den første ud af fire bydele til at vælge, hvad deres del af Borgermillionen skulle bruges til og er således også det projekt, der først bliver realiseret. Men mere er på vej.

I Måløv valgte man en skaterpark, som anlægges ved Østerhøjskolen, i Skovlunde løb en bålhytte til naturparken med sejren, mens borgerne i Ballerup Nord valgte at lade deres andel på 174.000 kr. gå til projektet Pæremose Havn.

Ny borgermillion i 2014

Ideen med Borgermillionen er at fremme den aktive borgerinddragelse i Ballerup Kommune ved at lade borgerne være med til direkte at fordele nogle af de penge, der er afsat til forskønnelse af kommunen.

Processen har været så lærerig og succesfuld, at kommunalbestyrelsen i det netop vedtagne budget for 2014 har afsat penge til fortsættelse af Borgermillionen.

Denne gang lægges op til, at alle områder i kommunens virke kan komme i betragtning, blot det er aktive borgere, der bestemmer anvendelsen.

Aktivitetsplads-tegning_Page_1-copy Aktivitetsplads-tegning_Page_2-copy

Sådan skal aktivitetsbanen se ud, når den er færdig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *