Miljømærke til Smørum Kultur- og Idrætscenter
Miljø Mere end 2.000 virksomheder i 40 lande har foreløbigt fået tildelt Den Grønne Nøgle for at gøre en ekstra indsats for at beskytte miljøet.

Nu har Smørum Kultur- og Idrætscenter også fået nøglen.

Og det er ikke småting, der skal være på plads før man kan få det internationale miljømærke, forklarer idrætsinspektør Jan Ludvigsen:

»Vi har været igennem en omfattende godkendelsesprocedure, hvor vi har skrevet under på at leve op til omkring hundrede miljøkrav til eksempelvis energi, vandforbrug, rengøring, affaldssortering og indeklima. Nogle krav er obligatoriske, mens andre giver særlige point, som vi skal opnå mindst 25 procent af. I sportshallerne er det eksempelvis obligatorisk, at temperaturen ikke må være over 18 grader og lyset skal udskiftes til lavenergi, præcis som det LED-lys vi har installeret i Hal 1 og 2,« forklarer Jan Ludvigsen.

Som en del af Green Key-aftalen bliver Smørum Kultur- og Idrætscenter løbende udsat for kontrol, der skal sikre, at centret hele tiden efterlever miljøkravene.

I 2014 kommer nye kriterier til som giver point – heriblandt krav om mindre papirforbrug, biologisk nedbrydeligt engangsservice og postevand i stedet for kildevand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *