Lokale piger arrangerer udstilling på Kgs. Nytorv
Plan-Pigerne-fra-Borupgaard-Gymnasium_foto_Marie-Mortensen-copy.jpg
Mia Vangsgaard Bistrup, Sofie Elling Christensen, Emilie Mariendal og Ida Kruse fra Borupgaard Gymnasium er medarrangører af fotoudstillingen på Kgs. Nytorv. Foto: Marie Mortensen
Foto »Fordi jeg er en pige« er navnet på en stor fotoudstilling, som de fire piger fra Borupgaard Gymnasium, Sofie, Ida, Mia og Emilie står bag på Kgs. Nytorv i København.

Pigerne er alle fire en del af Plan Danmarks frivillige ungdomsbestyrelse og ønsker med udstillingen at sætte fokus på de 65 millioner piger verden over, der mangler på skolebænken.

Hvert tredje sekund giftes en pige bort mod sin vilje. Det er blot én af de barrierer, der på verdensplan forhindrer 65 millioner piger i at komme i skole. Og det er netop, hvad Sofie Elling Christensen, Ida Kruse, Mia Vangsgaard Bistrup og Emilie Mariendal fra Plan Danmarks ungdomsbestyrelse, Plan Future, har ønsket at skabe opmærksomhed omkring med fotoudstillingen ”Fordi jeg er en pige”.

Pigerne inviterede fredag den 11. oktober – på FNs Internationale Pigedag – til et brag af en fernisering, som blev besøgt af hundredvis af børn og voksne. Mens der blev uddelt lyserøde cup cakes, smoothies og rosévin, fortalte gymnasiepigerne om Plans arbejde for verdens udsatte børn – hvoraf pigerne er de mest udsatte.

Udstillingen såvel som Det Kongelige Teater var oplyst i pink lys for at gøre verdens usynlige piger synlige.

Også i andre lande markerede Plan Pigernes Dag ved at sætte pink lys på verdensberømte bygninger og monumenter, blandt andet Empire State Building var oplyst i pink.

Udstillingen kan opleves på Kgs. Nytorv frem til den 31. oktober.

Plan-Udstillingen-set-fra-oven_foto_Niels-Busch-copy

Udstillingen set fra oven – og Det Kongelige Teater badet i pink. Foto: Niels Busch

Plan-Future-foran-Det-Kongelige-Teater-oplyst-i-pink_foto-Niels-Busch-copy

 

Plan Danmarks ungdomsbestyrelse Plan Future samlet på Kgs. Nytorv. Foto: Niels Busch

 

Plan-En-ud-af-ni-fotomontre_foto_Niels-Busch-copy

Udstillingen består af i alt ni fotomontre. Her er én af dem. Foto: Niels Busch

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *