Lokale Falckfolk hædret for at redde liv
Falckfolk-fik-Sofus-mindelegat-copy.jpg
Fra venstre: Udrykningsleder Frank Rasmussen fra Falck i Ballerup, brandchef Bendt Trustrup fra Ballerup, Redningsdirektør Lars Vester, stationsleder i Gladsaxe Steen Michael Nielsen og regionsdirektør Jørgen Mieritz.
Helte To Falckfolk fra Ballerup var blandt modtagerne af Sophus Falcks Mindelegat.

I anledning af Falcks 107 års fødselsdag er Sophus Falcks Mindelegat igen i år uddelt til personer i Falck, som har gjort en livreddende eller anden helt særlig indsats.

Blandt modtagerne er brandchef Bendt Trustrup, som bor i Ballerup og udrykningsleder Frank Rasmussen fra Station Ballerup.

Dramatisk sejltur

Den 31. juli i fjor var Falck-folkene Jørgen Mieritz, Bendt Trustrup, Steen Michael Nielsen, Frank Rasmussen på en aftensejltur i Københavns havn med en amerikansk kollega.

Da de sejlede under Langebro passerede en speedbåd med meget høj fart og ganske kort efter hørte de et brag. Speedbåden var sejlet ind i en betonklods ved broen.

Hurtigt fik Steen Michael Nielsen vendt sin motorbåd og de sejlede hen mod området, hvor speedbåden var ved at synke. På båden sad en kvinde som efterfølgende sprang i vandet og en anden person holdt sig flydende et andet sted i vandet ved hjælp af nogle vragrester fra båden.

Hurtig redning

Falck-folkene og den amerikanske kollega fik hurtigt aftalt, hvem der gjorde hvad og i løbet af meget kort tid var begge personer reddet om bord og bragt til de tilkaldte ambulancer på land.

»At de var på stedet så kort tid efter og med deres mange års erfaring inden for Falck var afgørende for de kvæstede personer,« lyder det i indstillingen af de fire Falck-mænd.

En flot og ekstraordinær indsats, der altså nu belønnes med Sophus Falcks Mindelegat.

I alt 14 Falck-folk fra hele landet får del i dette års legater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *