Livet er ikke det værste man har
Kirke Skovvejskirken inviterer til aftengudstjeneste i selskab med Benny Andersens tekster og svensk jazzmusik.

“Livet er ikke det værste man har.” Det er overskriften for aftengudstjeneste i Skovvejskirken onsdag den 23. oktober kl 19.00 – og ordene er Benny Andersens fra sangen ’Se hvilken morgenstund’ fra ’Svantes lykkelige dag’.

Aftengudstjenesten kommer denne gang til at foregå i selskab med tekster af netop Benny Andersen i vekselvirkning med svensk jazzmusik af Lars Jansson.

»Aftengudstjenesterne i Ballerup Sogn er tiltænkt refleksion og musik, og ofte bliver den slags gudstjenester indadvendte i sit udtryk. Men sådan behøves det ikke at være – Benny Andersen tekster har et spil med ord og vendinger på næsten storm p’ sk vis, og samtidig rummer de poesi, når det er bedst – når det gør livet nærværende,« siger sognepræst Laila Bomose og uddyber:

»Benny Andersens digte er oplagte at læse op, og undervejs vil jeg komme med nogle kommentarer, men det er tekster og musik som står centralt i gudstjenesten. Der bliver ingen traditionel prædiken, som vi kender den fra om søndagen.«

Det er organist Lisa Nielsen, som spiller satser af Lars Jansson på kirkens flygel og undervejs vil Sct. Jacobs Kantori synge nogle korsatser fra den nordiske jazztradition. Gudstjenesten slutter med altergang og efterfølgende kaffe i våbenhuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *