Lautrups værksteder
Debat Lautrups værksteder kan fremme unges interesse for erhvervsuddannelser.

Jeg skrev i sidste uge, at alt for få unge vælger en erhvervsfaglig uddannelse efter folkeskolen. Grunden til problemerne var, at skolen i for ringe grad sætter fokus på håndværksmæssige færdigheder. Løsningen er derfor at indføre praktiske valgfag i folkeskolens ældste klasser. Skolereformen åbner nu for, at kommunalbestyrelser kan godkende nye valgfag, hvilket betyder, at træ/metal og elektronik kan oprettes som valgfag.

De eksisterende skoleværksteder på Lautrupgård anvendes i dag alene til elever i kommunens specialundervisning. Træ- og metalværkstederne er stadig intakte og kan også rumme valgfagsundervisning for kommunens øvrige elever. Kommunens tanker om at nedlægge skoleværkstederne på Lautrupgård medio 2014 må derfor stoppes og ændres.

Ballerup Kommunes borgmester og kommunalbestyrelsen har nu en enestående mulighed.

Blot ved at ”genoplive” skoleværkstederne på Lautrupgaard og tilbyde træ/metal og elektronik som valgfag til alle kommunens skoleelever, kan kommunen gøre en forskel og vende problemet til en klar vindersag for de unge.

Er det noget, som borgmesteren og andre i kommunalbestyrelsen vil?

LÆS OGSÅ: Jørgen Harstøs indlæg ‘Erhvervsuddannelser’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *