Kender nogen RB?
Rita-copy.jpg
Billedet er signeret RB 75 og hænger hos Dorte Madsen i Ballerup. Hun vil gerne finde ud af, om RB har nogle efterkommere, som kunne tænke sig at få maleriet, når Dorte dør.
Efterlysning Dorte Madsen fra Ballerup søger efterladte til kunstneren bag et maleri, der er underskrevet RB 75. Er der mon nogen af vores læsere, der kan hjælpe?

I Dorte Madsens hjem i Ballerup hænger et maleri, som hun er meget glad for. Før det kom op på væggen hos Dorte hang det i mange år hos hendes forældre, som også boede her i Ballerup.

»Billedet forestiller Lønstrup, hvor mine forældre havde sommerhus,« forklarer Dorte og peger på det hus, der i sin tid var deres.

»Det er derfor, min mor var så glad for det billede. Det kom også med hende på plejehjem, hvor det hang, til hun døde,« tilføjer hun.

Dorte Madsen har selv nået en alder nu, hvor hun er begyndt at spekulere på, hvad der skal blive af hendes ting, når hun ikke er her mere.

Og det er disse tanker, der har fået Dorte til at kontakte Ballerup Bladet.

Kunstner fra Ballerup

For det fine billede er nemlig – så vidt Dorte Madsen husker, malet af en lokal kunstner her fra Ballerup.

»Jeg mener, hun hed Rita Brauer, men jeg er ikke sikker på, hvordan hendes efternavn staves,« fortæller Dorte Madsen.

På maleriet står signaturen RB efterfulgt af 75, som må formodes at være årstallet, det er blevet malet.

»Jeg ville ellers sige slut 60’erne, start 70’erne,« svarer Dorte på spørgsmålet om, hvornår hun mener, at hendes forældre fik billedet.

»Mine forældre kendte kunstneren. Jeg mener, hun arbejdede på rådhuset, men jeg ved ikke med hvad,« fortæller.

Ballerup Bladet har prøvet at kontakte både museumsleder Mette Jensen fra Ballerup Museum og kommunens kunstkonsulent Cai Ulrich von Platen. Desværre kendte de ikke til nogen RB eller Rita Brauer.

»Jeg synes, det er så synd, hvis det går tabt, når jeg går bort, siger Dorte Madsen, der i stedet håber, at der findes nogle efterkommere til kunstneren, der kunne tænke sig at få billedet.

Hvis nogle af vores læsere kan hjælpe Dorte Madsen med informationer om RB/Rita Brauers efterkommere, må de meget gerne kontakte Dorte Madsen på telefon 51 52 02 76.

2 kommentarer om “Kender nogen RB?”

 1. Jan Brauer siger:

  I efterlyser efterkommere til maleren RB som har malet det viste billed.
  Maleren er ganske rigtigt Rita Brauer, idet hun stadig lever i bedste velgående – 87 år gammel – har hun som sådan ikke nogle efterkommere 🙂
  Jeg har henledt hendes opmærksomhed på artiklen og hun agter selv at kontakte Dorte Madsen

 2. Mia Thomsen siger:

  Kære Jan
  Fantastisk! Det bliver Dorte glad for. Tak for opklaringen af ”mysteriet”. Det var da den bedst tænkelige slutning på historien 🙂
  Vh. Mia Thomsen, journalist på Ballerup Bladet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *