Jo, I lukker lægevagten
Debat Socialdemokratiet har vist efterhånden erkendt, at de har et problem i forhold til beslutningen om at lukke lægevagten per 1. januar, så nu forsøger man en ny strategi – nemlig at benægte, at man lukker lægevagten!

Den strategi er Hanne Andersens indlæg den 8. oktober udtryk for.

Men, Hanne Andersen: kan man efter den 1. januar ringe 38 69 38 69 og få fat i lægevagten? Nej. Kan man ringe på et andet telefonnummer (1813) og få fat i en læge? Nej, man får fat i en sygeplejerske, der så vurderer, om man skal viderestilles til en læge. Hvis – vel at mærke regionen får ansat de læger, de har behov for. Det kniber – og man er nu ude i anden ansøgningsrunde.

Lægevagten erstattes altså af en sygeplejerskebetjent vagttelefon – den tidligere sundhedstelefon 1813. Selv om regionen forventer, at der kommer 10 gange så mange opkald til 1813, ansætter man kun tre gange så mange sygeplejersker til at tage telefonen. Det kunne tyde på, at vi får nogle temmelig lange telefonkøer…

Det er uacceptabelt, at man to en halv måned, før den nye sygeplejerskebetjente vagtordning skal træde i kraft, stadig ikke er færdige med at ansætte læger og sygeplejersker.

På Kvalitetsudvalgets møde den 8. oktober skulle vi have haft en redegørelse om, hvordan 1813 skulle fungere efter 1. januar. Den var imidlertid ikke færdig endnu – og sagen er nu udskudt til et møde den 10. december. Behændigt og smart placeret på den anden side af regionsrådsvalget!

Hanne Andersen lufter desuden en række usandheder om undertegnedes synspunkter.

Jeg har f.eks. aldrig påstået, at regionen ikke har afsat flere midler til kræftbehandling.

Der er afsat de 15 millioner kroner, som administrationen i budgetoplægget havde peget på – men ikke en krone ud over det. Og så er det i øvrigt pudsigt, at de forhold, som Hanne Andersen peger på som initiativerne, politikerne har taget, alle sammen fremgik af koncerndirektionens budgetoplæg fra august.

Hvis politikerne alligevel ikke kan bidrage med andet og mere end det som forvaltningen lægger op til, så er det vel strengt taget ikke brug for politikerne, vel, Hanne Andersen?

LÆS OGSÅ: Hanne Andersens indlæg ‘Vi lukker ikke lægevagten!’

2 kommentarer om “Jo, I lukker lægevagten”

 1. Nedenstående er indlæg til debatten, til forhåbentlig optagelse i Ballerup Bladet fysisk uddelt til alle borgere i Ballerup Kommune.

  Kenneth Kristensen Berth prøver og prøver igen, at skabe usikkerhed.
  Hvis ikke dette var en så alvorlig sag, som det er, var denne debat jo nærmest tragikomisk.

  Borgere der, fra 1. januar 2014, kontakter 1813, uden for deres egen læges åbningstid, kan ALTID komme til at tale med en læge, hvis de ønsker det.
  Første kontakt på 1813 er en SPECIALUDDANNET sygeplejeske.
  Iøvrigt som en konsekvens af det brede forlig, incl DF, af Hospitals- og Psykiatriplan fra 2007, hvor vi netop ønskede een indgang til syge-sundhedsvæsenet.
  Med hensyn til politikernes indflydelse på budgettet, som KKB mener, han ikke har indflydelse på.
  KKB’s parti, DF, var jo, som Ballerup Bladets læsere sikkert husker, støtteparti for VK regeringen, som besluttede den strukturreform, som regioner og kommuner arbejder ud fra i dag.
  Den nuværende, socialdemokratiske ledede regering, har rettet op på nogle af de fejlskud, som var i reformen.
  Nu kan regionerne oprette stående udvalg.
  I Region Hovedstaden er der oprettet 3 stående udvalg og 4 øvrige udvalg.

  Budgetprocessen startede allerede i marts 2013. Alle udvalg har debatteret hvad budget 2014 bør indeholde og de 3 stående udvalg er kommet med anbefalinger til dette budget.
  I Psykiatriudvalget, er det et enigt udvalg, incl DF, der har anbefalet deres forslag til budget 2014, til Forretningsudvalget, hvor iøvrigt KKB sidder.
  Nu er det jo ikke nogen hemmelighed, at DF ønsker at nedlægge regionerne.

  Det er heller ikke nogen hemmelighed at vi socialdemokrater ønsker demokratisk valgt politisk ledelse af Sundhedsvæsenet.
  For hvis det, som det har været ønsket af flere borgerlige partier, er sådan at det offentlige sundhedsvæsen skal ledes af professionelle bestyrelser. Kunne konsekvensen meget nemt blive, at der tænkes på mere på profit end det at afskaffe ulighed i sundhed.
  Politikere skal stå til ansvar hver 4 år, hvilket er godt, og den økonomiske historie skræmmer.
  Danske Bank, direktør 19 mio. DR, direktør 5 mio. DONG, leder 20 mio.

 2. Pingback: Ballerup Bladet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *