HG i Ballerup har godt fat i de unge
Uddannelse Handelsskolernes Grunduddannelse vil væk fra imaget med at være en ’taberuddannelse’.

At mange erhvervsuddannelser oplever tilbagegang i antallet af nye elever, kommer ikke som den store nyhed.

En stor del af de unge mennesker og deres forældre har den opfattelse, at studenterhuen fra gymnasiet åbner mange flere døre end afgangsbeviset fra erhvervsuddannelsen. Derfor har en af HG Ballerups store udfordringer været at få kommunikeret et andet budskab ud.

»Vi fik en fornemmelse af, at gymnasierne havde fået status af at være der, hvor man er sikret en god uddannelse og et godt job bagefter, mens eksempelvis Handelsskolernes Grunduddannelse groft sagt er blevet stemplet som en taberuddannelse. Vi satte os derfor det mål, at HG-uddannelsevn i Ballerup skulle synliggøres for de unge og de forældre, der ikke ved, hvad en erhvervsuddannelse åbner af døre og hvilket miljø, der er på uddannelsen,« siger uddannelseschef Anja Kristiansen fra HG-uddannelsen i Ballerup.

Stor elevfremgang

Efter en målrettet indsats for at komme tættere på folkeskolens elever og deres forældre, har HG i Ballerup ikke oplevet tilbagegang de sidste par år. Det er derfor en stolt uddannelseschef, der på nuværende tidspunkt har en fremgang på 46 procent flere elever end på samme tidspunkt sidste år.

»Jeg er selvfølgelig meget stolt over, at der er så mange elever, der vælger os som skole – det er noget, vi har arbejdet på i mange år. En kombination af en målrettet oplysningsindsats og en kæde af fastholdelsestiltag har ikke kun gjort vores HG-uddannelse i Ballerup til en skole med et højt fagligt niveau, men ligeledes til en af de bedste handelsskoler på landsplan, hvis du spørger eleverne,« siger Anja Kristiansen og uddyber:

»I de landsdækkende trivselsundersøgelser har vi de sidste mange år ligget blandt de 3-5 bedste HG handelsskoler på landsplan og er tilsvarende én af de HG-uddannelser, hvor færrest elever dropper ud.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *