Hårde ord, da lokalplanen for Østervej blev sendt i høring
Lokalplan Venstre og Konservative er imod den nye lokalplan for Østervej 9-11, der tillader erhverv i den tidligere seminariebygning. Modstanden var ikke populær hos Socialdemokraterne.

Der røg et par gevaldige finker af panden fra en af kommunalbestyrelsens mest rutinerede politikere til den mindst rutinerede.

For de argumenter, som Venstres Jette Vitores brugte imod et forslag til en ny lokalplan for Østervej 9-11, blev heglet ned af viceborgmester Tom Nielsen (S).

Den heftige ordveksling fandt sted, da kommunalbestyrelsen skulle sende lokalplanforslaget i høring.

Den nye lokalplan giver tilladelse til kontor- og serviceerhverv i bygningen, som tidligere har huset en del af Ballerup Seminarium.

Det er en sag, som især er blevet fulgt nøje af beboerne i området. Det store beboerengagement sikrede sidste år, at kommunens planer om at åbne Linde Allé mod Hold-An Vej blev skrinlagt.

Og nu ønsker beboerne ikke, at der skal gives tilladelse til erhverv i området, for det vil øge trafikken til og fra et område med rigtig mange børnefamilier.

Trods de knubbede ord blev det dog vedtaget at sende lokalplanen i høring. Frem til 29. oktober har man til at komme med indsigelser.

Venstre og Konservative stemte imod.

Hensyn til borgerne

Jette Vitores, der har været medlem af kommunalbestyrelsen siden april i år, fremlagde Venstres argumenter for at stemme imod lokalplanforslaget. Hun sagde:

»Det skal være rart at bo i Ballerup. Vi skal tage hensyn til den enkelte borger, det enkelte menneske. Vi har lyttet til borgerne, og de siger nej. Det gør vores medlemmer også.«

»Det er ikke rimeligt, at kommunen sælger bygningen med ejendommen med boliger for øje og så ender med at tillade kontor- og serviceerhverv i samme ejendom. Det medfører meget trafik,« sagde Jette Vitores og afrundede:

»Når man som borger køber et hus i et stille villakvarter, må man også kunne forvente, at det er bliver ved med at være et stille villakvarter, som børnene trygt kan færdes i.«

Hun blev bakket op af Martin Jonassen, Konservative:

»Det er et stille og roligt villakvarter med børnefamilier, og de trafikale forhold kan ikke bære det. Det kan godt være, at det miljømæssigt kan svare sig, men lokalmiljømæssigt kan det ikke forsvares.«

Mage til sludder

Og så fik viceborgmester Tom Nielsen (S) ordet. Han sagde direkte henvendt til Jette Vitores:

»Mage til vrøvl skal man da lede længe efter. Det var dog forfærdeligt. Der er ingen problemer dernede, og der bliver ikke problemer dernede, som ikke er til at overskue for dem, der bor der,« sagde han:

»Der mangler kun én ting: At få åbnet Linde Allé ud mod Hold-An Vej. Og det er ud fra, at vi skal tage hensyn til borgerne – især dem, der ikke bor på Linde Allé.«

Viceborgmesteren fik opbakning fra formanden for teknik- og miljøudvalget, partifællen Helle Tiedemann:

»Nu siger Tom Nielsen ’vrøvl’ og ’sludder’. Jeg vil nu sætte lidt andre ord påmen jeg har fuldstændig samme holdning som Tom. Det er et villakvarter, ja. Der har ligget et seminarium, som genererede rigtig meget trafik og meget mere trafik, end vi får fremadrettet,« sagde hun og fortsatte:

»Og så hører jeg jer sige, at jeres medlemmer ikke vil have det, og det synes I, er rimeligt.«

Under lavmålet

Martin Jonassen tog verbalt hatten af for Tom Nielsen:

»Jeg har stor respekt for, at Tom Nielsen stiller sig op og siger sin ærlige mening om både det her emne og Linde Allé. Det er sgu frisk. Respekt for det – og undskyld, at jeg bander,« sagde han.

Samme respekt udtrykte Venstres gruppeformand Kåre Harder Olesen ikke:

»Det er jo dybt under lavmålet, men desværre ikke overraskende, at vi skal høre ord som ’pjat’ og ’vrøvl’ og ’sludder’, når vi har en åben debat her i kommunalbestyrelsen,« indledte ham med at sige – og forklarede så:

»Vi har talt med mange og deriblandt nogle medlemmer. Det er en del af nærdemokratiet at diskutere med sit bagland. Og selvfølgelig er vi i vores gode ret til at sige, at vi er imod det her.«

»Det er helt korrekt, at hvert parti har sine holdninger,« svarede Tom Nielsen med det samme:

»Jeg har jo så bare opfattet det her, som at Venstre er imod liberalt erhverv.«

Kåre Harder Olesen:

»Vi går bestemt ind for liberalt erhverv. De skal bare ligge, hvor det er passende.«

Og inden et flertal bestående af S, SF og DF sendte lokalplanforslaget i høring følte borgmester Jesper Würtzen sig kaldet til at præcisere omkring Tom Nielsens ønske om at åbne Linde Allé:

»Jeg kan bekræfte, at det er Tom Nielsens personlige mening. Det er ikke Socialdemokraternes holdning, men vi har heldigvis plads til forskelligheder.«

LÆS OGSÅ: ‘Åbning for boliger på Østervej’

1 kommentar om “Hårde ord, da lokalplanen for Østervej blev sendt i høring”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *