Håb om praktikpladser til alle
Debat Svar på sidste uges læserbrev fra Bjarne Jelsborg.

Bjarne Jelsborg (C) spørger i uge 42 af Ballerup Bladet til praktikpladser til de unge i Ballerup Kommune.

Det er helt rigtigt, at alt for mange unge ikke kan få praktik- eller lærlingeplads. Derfor må de gå i skolepraktik eller helt droppe ud af deres uddannelse.

Det kan vi simpelthen ikke være bekendt overfor de unge!

Mere end halvdelen af alle arbejdsgivere tager slet ikke lærlinge.

Det har vi i Ballerup Kommune længe arbejdet for at ændre. Både den tidligere borgmester og jeg har i offentlige sammenhænge talt for, at dette skal ændres. Ballerup Kommune har kørt kampagnen ”praktik til alle” med den lille blå ”smileymand” til virksomheder, der tager lærlinge.

Et flertal i kommunalbestyrelsen (dog ikke V og C) har vedtaget sociale klausuler, der sikrer, at alle de firmaer, der vil have kontrakt med Ballerup Kommune opfører sig socialt ansvarligt – herunder at de tager lærlinge.

Senest har en enig kommunalbestyrelse med budgettet for 2014 vedtaget, at der ekstraordinært skal ansættes yderligere fire lærlinge ved kommunen – ud over de 139 elever, der i forvejen er ansat ved Ballerup Kommune.

På trods af alle disse indsatser kan jeg frygte, at der ikke vil være praktikpladser til alle unge. Men jeg kan love, at jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at få offentlige og private arbejdsgivere til at tage flere elever. For målet for mig er helt klart: Der skal være praktikpladser til alle.

LÆS OGSÅ: Bjarne Jelsborgs indlæg ‘Drop luftkastellerne og undgå løftebrud’

2 kommentarer om “Håb om praktikpladser til alle”

 1. Problemet med de sociale klausuler er 2 delt

  For det første virker de ikke, da virksomhederne bare venter med at ansætte lærlinge til at de byder på opgaverne. Så ikke flere lærlinge og praktikanter der.

  For det andet så bebyrder man virksomhederne med at udarbejde 3 politikker for at kunne byde på opgaver, og de skal desuden lege politimand overfor deres underleverandører. Dette koster tid og penge.

  Så de sociale klausuler er en dårlig ide, og ren symbolpolitik fra et byråd der ikke vil tage de store kampe med at reformere et unyttigt system.

  Med Venlig Hilsen
  Richardt Radek Larsen
  Spidskandidat for Liberal Alliance

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *