Gratis bredbånd og internet til alle
Debat I 2015 skal 80 procent af al kommunikation mellem borgerne og det offentlige være digitalt.

Men når jeg tager rundt i regionen og møder især ældre, så er de meget uforstående over for, at de nu skal til at betale private teleoperatører for at få installeret en ordentlig internetforbindelse, bare for at kunne kommunikere med det offentlige.

Det er derfor kun rimeligt, at det offentlige nu sørger for, at alle har nem og gratis adgang til en god internetforbindelse. Samtidig er det vigtigt, at vi sikrer en udbygning af vores digitale infrastruktur, så folk i alle dele af landet har adgang til en hurtig internetforbindelse. Faktisk ligger de allerstørste gevinster i digitaliseringen netop i, at også ældre og folk uden for de store byer kommer med på IT-vognen. Opgaven er derfor alt for vigtig til, at vi kan overlade det alene til markedskræfterne.

Jeg mener, at regionerne vil være helt oplagte til at varetage denne opgave, da de i forvejen har ansvaret for den regionale udvikling. Folketinget må lave en national strategi og gennemføre de nødvendige lovændringer. Så skal vi i regionen nok løfte opgaven med at sikre bredbånd og gratis internet til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *