Fra zarhof til det jævne liv i Ballerup
Storfyrstinde-Olgas-kjole.jpg
Ballerup Museum har frem til jul en mindre temaudstilling om Storfyrstinde Olgas kontrastfyldte liv.
Udstilling Ballerup Museum viser i perioden den 1. oktober til den 20. december en mindre temaudstilling om storfyrstinde Olgas kontrastfyldte liv.

Storfyrstinde Olga (1882-1960) var den yngste af Zar Alexander III og kejserinde Dagmars børn. Da Dynastiet fejrede sit 300 års jubilæum i 1913, var Rusland et af verdens rigeste lande – dog præget af store sociale forskelle. Herefter fulgte 1. Verdenskrig (1914-18), økonomisk deroute og enorme tab af menneskeliv. Det førte til konflikt og revolution.

Blandt de familiemedlemmer der havde held til at flygte fra Rusland var, Olgas mor enkekejserinde Dagmar, der søgte tilflugt i fødelandet Danmark. Senere ankom datteren storfyrstinde Olga til Danmark sammen med mand og to sønner.

Familien boede først sammen med Dagmar på Amalienborg i København og senere på Hvidøre i Klampenborg. Efter Dagmars død slog familien sig ned i Ballerup, hvor købte gården Knudsminde i 1930.

Kejserinde Dagmars pailletkjole og dertil hørende sko og silkestrømper er som noget særligt udstillet. De fine genstande er privat eje og venligst udlånt til museet i anledning af temaudstillingen.

Udstillingen er opbygget i museets permanente udstilling om Storfyrstinde Olga.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *