First Lego League blæser til klimakamp
First-Lego-League.jpg
Omkring 1000 elever deltager i årets First Lego League. De skal arbejde med temaet ’Nature’s Fury’. Foto: Kaj Bonne
Turnering Startskuddet til årets First Lego League har lydt. Den 9. november mødes 115 hold til den store dyst.

Da København blev ramt af et ødelæggende skybrud for to år siden med skader for seks milliarder kroner, var det kun et forvarsel om nogle af de fremtidige klimaproblemer, som danske kommuner nu har travlt med at ruste sig mod.

Derfor er det superaktuelt, når 1.000 elever i årets First Lego League under temaet ’Nature’s Fury’ tager fat på at sikre os mod naturens rasen i fremtiden.

Eleverne skal fordelt på 115 hold dyste om, hvordan vi bruger teknologien til at beskytte os mod oversvømmelser, storme, jordskælv m.m.

Oplægget er at udvikle en innovativ løsning, der kan hjælpe mennesker med at forberede sig på at skabe sikkerhed for sig selv og andre eller sikre genopbygning efter en naturkatastrofe.

Eleverne skal indhente viden og konstruere robotter til at løse konkrete opgaver som for eksempel ”hæve/sænke et hus i forhold til vandstigninger” eller ”test af jordskælvssikret fundament”.

Stigende interesse

Undervisningsprojektet foregår i et miljø, hvor kreativitet, samarbejde, leg og fantasi er naturlige og højt værdsatte ingredienser.

Efter otte ugers forberedelser kulminerer forløbet i den store First Lego League finaledag på DTU Ballerup Campus, hvor holdene, udover at vise deres tekniske kunnen, præsenterer deres viden og unikke kreative løsninger.

Interessen for projektet viser sig ved et stigende antal deltagende skoler, så atmosfæren og stemningen vil være på kogepunktet, når robotterne og elevernes løsninger slippes løs.

Eleverne kommer fra kommunerne Ballerup, Egedal, Fredensborg, Hillerød, Holbæk, København og Lolland.

Fakta om First Lego League:

– First Lego League er en international turnering for skoleelever i 5. til 8. klasse.

– Ideen bag projektet er at anspore til glæden ved at arbejde med teknologi og videnskab.

– Læs mere på www.hjernekraft.org og www.diplom.dtu.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *