Færre børn giver færre pædagoger
Institutio Børnetallet falder så meget i Smørum, at daginstitutionerne må sige farvel til pædagoger.

Men det får ikke betydning for det enkelte barn, der vil opleve det samme serviceniveau, lyder det i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

Sidste år ramte antallet af fødsler i Danmark det laveste niveau i 25 år, og det smitter også af på daginstitutionerne ude i landets kommuner, hvor der bliver længere mellem vuggestue- og børnehavebørnene.

I Smørum betyder det konkret, at børnetallet på årets første syv måneder er faldet med 20 vuggestuebørn og 36 børnehavebørn, hvilket medfører, at dagsinstitutionerne får behov for 12,6 færre stillinger.

Men serviceniveauet ikke bliver forringet som konsekvens af det faldende børnetal, fastslår formand for Familieudvalget, Vicky Holst Rasmussen i pressemeddelelsen:

»Der er ikke tale om en besparelse. Børnetallet falder bare så meget i Smørum-området, at det ville være økonomisk uansvarligt, hvis vi ikke tilpassede antallet af pædagoger til antallet af børn. Jeg er rigtig ked af, at vi skal sige farvel til fagligt dygtige medarbejdere.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *