Erhvervsuddannelser
Debat Ønsker Ballerup kommune, at flere unge tager en erhvervsuddannelse?

Der er i dag alt for få unge, der vælger en erhvervsfaglig uddannelse efter folkeskolen, som det også fremgår af medierne lige for tiden. Jeg mener, at Ballerup Kommune let og elegant kan gøre noget ved dette problem.

I forbindelse med realiseringen af den nye skolereform vil det blive en klar vindersag, hvis valgfri fag som træ/metal og elektronik blev et obligatorisk tilbud til alle elever fra f. eks. 5. til 9. og 10. skoleår. Hvis disse tilvalgsfag, træ/metal og elektronik bliver tilbudt til alle skoleelever, vil det helt naturligt betyde, at langt flere elever senere vil vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Der er, som alle ved, en del elever, der er skoletrætte, og dette problem bliver ikke mindre ved alene at gøre skoledagen længere.

Skolen er i for høj grad blevet en ”pigeskole”, hvor der i overvejende grad satses på boglige og stillesiddende aktiviteter. Der er ikke mange aktiviteter for de ”aktive” drenge, som ikke kan sidde stille hele dagen, men har brug for at foretage sig noget aktivt. Ja, det gælder vel også for de ”aktive” piger.

Her er der brug for, at skolen også har tilbud til de fingernemme og kreative elever, hvor de kan udrette noget med deres hænder. Disse elever vil via de praktiske valgfag meget lettere kunne opnå små sejre og succes med deres skoleforløb – og når skolen også sætter fokus på håndværksmæssige aktiviteter bliver flere elever motiveret til senere at vælge en erhvervsfaglig retning.

Indlægget er forkortet af redaktionen.

2 kommentarer om “Erhvervsuddannelser”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *