Enhedslisten vil sætte mere liv i Ballerup
Enhedslisten-KV13.jpg
Enhedslistens kandidater, bagest fra venstre: Jens Wenzel Andersen, Stine Rahbek Pedersen, Thomas Fogh. Forrest fra venstre: Muhammad Ali Abbasi, Annie Sachse, Mette Hedegaard. Foto: Foto: Stine Maarbjerg
KV13 Hos Enhedslisten håber man, at fremgangen for partiet på landsplan også forplanter sig lokalt. Partiet er klar med 11 kandidater.

Enhedslisten i Ballerup vejrer morgenluft og håber på repræsentation i den kommunalbestyrelse, der tiltræder ved nytår.

Fremgangen på landsplan har givet lokal optimisme, og partiet er nu helt klar til valgkamp, lyder meldingen.

»Vi er klar til valgkampen. Vores budskab er, at vi bør sætte mere liv i Ballerup. Med det mener vi, at de nære initiativer skal styrkes – for eksempel boligsociale indsatser, forældrebestyrelser, især BFO-rådene, skal styrkes. Ligesom vi mener, at vi på alle måder får en mere levende by, hvis vi sikrer gode betingelser for iværksætteri og unge med kreative ideer. Vi vil gerne have lidt mere liv i vores by, og det liv skal vi alle sammen være med til at skabe,« siger partiets spidskandidat, Mette Hedegaard.

Mærkesagerne

De overordnede temaer i Enhedslistens valgprogram er boligpolitik, klima/miljø, beskæftigelse og børn/unge.

Fælles for temaerne er kravet om det nære demokrati, de nære beslutninger. Mette Hedegaard forklarer:

»Det er helt afgørende, at de beslutninger, der træffes på alle områder, såvidt muligt tager udgangspunkt i det behov og de ønsker, der er i det område, som beslutningen skal gælde. Hvis vi tager skoler og BFO’er som eksempel, så er vores mission, at hvis man vil omdanne en skole til profilskole, så skal det være noget, der bliver diskuteret og besluttet lokalt i det enkelte skoledistrikt. Forældre, bestyrelser, skoleledelse, lærere, pædagoger og elever skal have reel indflydelse på den beslutning. Det skal være slut med at tromle tingene igennem på vores skoler og BFO’er. De såkaldte dialogmøder som kommunen har inviteret til, er stort set ikke andet end et figenblad, der skal give indtryk af inddragelse. Vi vil have reel inddragelse.«

Kandidaterne

Ifølge Enhedslisten så afspejler de 11 kandidater, der er på valg, en mangfoldighed, som ligner den, man ellers finder i kommunen.

»Vi er en blandet flok, som arbejder tæt sammen på at få projektet til at lykkes. Det er en gave, at vi er forskellige. Der er højt til loftet, og vores forskellighed gør, at der ikke opstår alt for mange blinde vinkler i vores politik og udspil. Vores kandidater har de samme typer erfaringer, som Ballerups borgere generelt har. Vi har erfaring med arbejdsløshed, frivillighed, pensionistlivet, handicap, anden etnisk baggrund, skolesøgende børn og meget andet,« forklarer Mette Hedegaard.

Et af Enhedslistens tiltag i valgkampen er, at partiet har arrangeret et offentligt møde med tidligere folketingsmedlem (VS) Preben Wilhjelm, i Skovlunde Medborgerhus den 4. november.

»Preben Wilhjelm er en kæmpe i dansk politik. Han er stadig en stor stemme i den politiske debat, og den stemme vil vi gerne bringe til Ballerup. Vi håber, at rigtigt mange har lyst til at slutte sig til den hyggelige debataften,« slutter Mette Hedegaard.

Fakta: Kandidaterne

1. Mette Hedegaard

2. Muhammad Ali Abbasi

3. Stine Rahbek Pedersen

4. Jens Wenzel Andreasen

5. Thomas Fogh

6. Annie Sachse

7. Helle-Wibeke Nielsen

8. Bjarke Friborg

9. Susanne Stächer Hegelund

10. Javier Magnussen Davoza

11. Jan Bøgh Dunbak

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *