DTU sikrer at Ballerup forbliver universitetsby
DTU-Lars-og-borgmester-copy.jpg
Borgmester Jesper Würtzen og DTU Diploms direktør Lars D. Christoffersen har store planer for fremtiden på DTUs Ballerup Campus. Foto: Lars Schmidt
Uddannelse DTU Diplom har med fusionen af Ingeniørhøjskolen overtaget pladsen efter Aalborg Universitet på Lautrupvang i Ballerup.

1. januar fusionerede Danmarks Tekniske Universitet og Ingerniørhøjskolen på Lautrupvang i Ballerup. Dermed sikredes byens fortsatte status som universitetsby, siden Aalborg Universitet sidste år valgte at forlade Ballerup til fordel for den gamle Nokia-bygning i Sydhavnen i København.

Ballerup Campus bliver hovedsæde for DTUs diplomingeniøruddannelse, der samtidig får et indholdsmæssigt brushup.

»Vi nydefinerer retningerne indenfor diplomingeniøruddannelsen. Fra næste sommer skærer vi antallet af retninger ned fra 21 til 16 på grund af forskellige overlap,« fortæller DTU Diploms direktør Lars D. Christoffersen.

»Ballerup Campus skal være kendetegnet ved innovation og entreprenørskab. Her er en vigtig parameter samarbejdet med erhvervslivet,« tilføjer han.

En af idéerne, som DTU Diplom allerede har haft stor succes med, er, at små og mellemstore virksomheder kan henvende sig til skolen med forskellige problemstillinger, som de har brug for hjælp til. Disse problemer eller opgaver bruger de så i undervisningen.

»På den måde får de studerende lært en masse ved at løse en konkret opgave, og virksomhederne får løst et problem eller lavet en dims – eller hvad det nu er de måtte komme med,« forklarer Lars D. Christoffersen.

Glade for tilflytterne

På borgmesterkontoret i Ballerup er der også stor glæde over DTU Diploms ankomst til byen.

»Jeg ser det som en gave, at DTU Diplom er kommet til Ballerup. Og deres fokus på samarbejdet med erhvervslivet passer jo helt perfekt ind i vores erhvervspolitiske strategi,« siger Jesper Würtzen.

Også tanken om flere unge, studerende i byen tiltaler borgmesteren:

»Vi har faktisk ungdomsboliger lige ved siden af. Men vi vil da også gerne understøtte mulighederne for at bygge mere derude, hvis der er behov for det. Det kunne for eksempel være, at man skulle kigge på at omdanne nogle af de tomme erhvervsejendomme til ungdomsboliger,« siger Jesper Würtzen.

Tanken om at skabe en lille »by i byen« tiltaler DTU Diplom direktøren:

»I Lyngby bor der cirka 1000 på campus. De mange kollegieboliger skaber et helt særligt miljø og et liv på campus. Vi vil gerne etablere det samme i Ballerup,« siger Lars D. Christoffersen.

DTU har musklerne

I første omgang er DTU Diplom ved at flytte flere og flere aktiviteter til Ballerup. Det er planen at to tredjedele af den samlede undervisning skal foregå i Ballerup, resten bliver i Lyngby og en lille smule i Risø.

Dernæst skal der ændres lidt på de nuværende bygninger. Der skal blandt andet etableres en ny hovedindgang og laves en slag ’strøg’ med flere små ’torve’ i den lange hovedbygning.

Til sidst kommer udbyningen:

»Vi vil vokse ud af rammerne, så vi er i gang med en større visionsplan for området. Vi får blandt andet brug for nye lokalet til laboratorier og værksteder,« siger Lars D. Christoffersen og tilføjer:

»Men DTU har musklerne til det her. Vi ejer selv vores bygninger. Det er det helt særlige. Så der er økonomi i det.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *