Diana fra Skovlunde tager kampen op
Diana.jpg
Diana Venbjerg bor i Skovlunde, har hund og hest, to fritidsjob og studerer biologi på Københavns Universitet.
KV13 Den 26-årige bioblogistuderende Diana Venbjerg stiller op til kommunalvalget for Miljøpartiet Fokus. Dermed kæmper otte partier om vælgernes gunst.

Der var stor glæde på Gl. Skovlundevej i sidste uge – specielt hos den 26-årig biologistuderende Diana Venbjerg.

Det lykkedes hende nemlig midt på uge at få nok stillere, så hun og partiet Miljøpartiet Fokus kan stille op til kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune ved kommunalvalget 19. november.

Miljøpartiet Fokus, som blev stiftet i marts 2010, stiller op i Ballerup kun med Diana Venbjerg.

»Jeg stiller op, fordi jeg mener, at jeg kan bidrage med nytænkning og et ungt perspektiv. Mine mærkesager er økologi, miljø og ældrepolitik,« forklarer Diana Venbjerg til Ballerup Bladet:

»Jeg har stor viden inden for ældrepolitik, da jeg har arbejdet snart ni år inden for pleje- og specialenheder med blandt andet demens.«

De ældre

Diana Venbjerg fortæller, at de ældres sag står hendes hjerte nært:

»Jeg ved, hvordan vores system fungerer og ofte fejler. Og jeg har mange friske bud på, hvordan vi kan komme mange af disse problemstillinger til livs,« siger hun og fortsætter:

»Jeg er stolt af Ballerup Kommune. Jeg synes, at der bliver gjort meget godt, men jeg ved, at det kan gøres endnu bedre.«

Diana Venbjerg synes, at kommunen skal have økologi endnu mere på bordet.

»Jeg tror, at det skaber sundere borgere, mindre sygdom og mere livsglæde med ordentlig mad, som er økologisk og pesticidfri,« siger hun:

»Jeg ønsker, at kommunen får styr på pengepuljen. Det kan ikke være rigtigt, at vi jonglerer rundt med penge, som ikke er nødvendige at bruge. Et ekspempel på det er det nye storkøkken, som skal etableres i Måløv, selv om Lundehaven har køkkenet og certifikatet til at kunne levere mad ud til tre omkringliggende plejejhem.«

Hund og hest

Diana Venbjerg fortæller om Miljøpartiet Fokus:

»Vi er Danmarks eneste grønne parti. Vores fokusområder er dyrevelværd, miljø, klima, natur, økologi og sundhed,« siger hun:

»Vi er blandt andet det parti, som gik i spidsen i 2010 og var skarpt imod hundeloven. Vi ønsker et samfund, hvor vi tager os af hinanden, og et samfund, som passer på vores dyr og natur. Vigtigheden af dette er så stor, at vi mener, at der bliver fejlet stort både kommunalt og på landsplan.«

Diana Venbjerg studerer biologi på Københavns Universitet og bruger sin fritid på sn hund og sin hest. Hun har desuden to fritidsjob.

»Jeg bor i Skovlunde og har aldrig elsket et område så højt, som jeg gør med Skovlunde. Her føler jeg mig hjemme,« slutter den nykårede kandidat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *