Det rullende forsamlingshus kommer nu til Måløv
Servicebus.jpg
Servicebussen kan til januar fejre fem års fødselsdag og er blevet et uundværligt gode for især mange af kommunens ældre borgere.
Sevicebus Det går så fint med en eksisterende servicebus, at kommunen til næste år laver et forsøg med servicebus i Måløv også.

Trods det dårlige knæ kommer hun godt og grundigt rundt i Ballerup og Skovlunde, Sussie Petersen. For hende er kommunens gratis servicebus ikke kun en praktisk nødvendighed, men også en daglig glæde.

For det kan være en stor udfordring bare at få slæbt varer hjem fra Skovlunde Centeret til Lilletoften, når man er dårligt gående. I stedet bruger Sussie Petersen nu to behagelige timer på indkøbene, hvor en god del af tiden bliver brugt på at tage hele turen rundt i servicebussen.

»Man klarer sig selv bedre, når man kan bruge den. Og så sidder man og kommer i snak med folk og hygger sig. Når jeg kommer hjem, er jeg helt mæt af at være sammen med andre,« fortæller Sussie, der denne onsdag har fået hyggeligt selskab af Lis Hansen på en del af turen.

Servicebus-Lis-og-Sussie

Lis Hansen (t.v.) og Sussie Petersen får sig ofte en hyggelig snak på den snoede bustur rundt i Skovlunde.

Fem år med succes

Ballerup Kommunes servicebus har til januar kørt i fem år – og med konstant og stigende succes.

Undervejs har man tilpasset køreruten og køreplanen, så den stadig kan holdes i timedrift, men når de steder i Skovlunde og Ballerup, hvor behovet er størst.

I dag har man nået et tal på i gennemsnit 25 passagerer pr. tur, og nogle dage og afgange er den lille bus faktisk fyldt til bristepunktet – med mange, der kender hinanden, så snakken går på kryds og tværs. Især ældre borgere gør flittigt brug af bussen, der når ind i flere villakvarterer og forbi S-togsstationer og de fleste plejecentre.

Forsøg i Måløv

I Måløv er der også et voksende ønske om en servicebus, og det ønske kommer kommunen nu i møde.

I den netop indgåede aftale om budgettet for 2014 har kommunalbestyrelsen afsat penge til at indsætte en servicebus som forsøgsordning i Måløv i 2014 og 2015.

»Drømmen har altid været også at få en servicebus i Måløv for at øge mobiliteten for de ældre, og vi vil nu gå i dialog med Seniorrådet om at finde den bedst mulige løsning inden for de økonomiske rammer,« siger en glad formand for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann, efter vedtagelsen.

For pengene er begrænsede og området stort, så der skal regnes på, hvor og hvordan servicebus-ordningen i Måløv kan gøre bedst gavn.

»Jeg forstår godt, de også gerne vil have en servicebus i Måløv. Der er ikke særlig god busdækning og især det nye kvarter ved Søndergård er dårligt stillet,« bekræfter 71-årige Jørgen Jacobsen.

Han tager hver onsdag fra sit hjem i Præstevænget til plejecenter Rosenhaven i Skovlunde, hvor han besøger en god ven et par timer, før han kører retur. Uden servicebussen ville det blive en besværlig tur til fods og med tog.

Servicebus-Jørgen

Servicebussen er livlinen mellem Jørgen Jacobsen i Ballerup og en god ven, han besøger på plejecenter Rosenhaven i Skovlunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *