Debut til 22-årig i kommunalbestyrelsen
Josefine-Vilvig-Andersen-SF.jpg
22-årige Josefine Vilvig Andersen er født og opvokset i Ballerup.
Politik SF-formand Josefine Vilvig Andersen, der læser på Kunstakademiets Designskole, afløser den tidligere partifælle, Casper Pedersen.

Kommunalbestyrelsen. SF i Ballerup får i oktober igen fire medlemmer af Kommunalbestyrelsen, når den 22-årige Josefine Vilvig Andersen, som blev SF’s førstesuppleant ved kommunevalget i 2009, indtræder.

Josefine Vilvig Andersen, som er formand for SF i Ballerup, er også opstillet til dette års kommunalvalg. Hun afløser i kommunalbestyrelsen den tidligere partifælle Casper Pedersen, der efter at være blevet valgt som SF’s spidskandidat tidligere på året valgte at blive socialdemokrat.

Nu er Casper Pedersen flyttet fra kommunen, og hans plads bliver derfor igen SF’s.

»Jeg glæder mig til at opleve arbejdet indefra,« siger Josefine Vilvig Andersen, som har været aktiv i lokalpolitik i flere år:

»Og jeg er virkelig glad for, at vi i SF nu igen får de medlemmer i kommunalbestyrelsen, som vi fik stemmer til ved valget i 2009.«

Frustration over krig

»Jeg har været politisk aktiv i ni år. Min interesse for politik startede med en frustration over Irak krigen, jeg blev simpelthen nød til at gøre noget, så jeg meldte mig ind i SF Ungdom,« fortæller Josefine Vilvig Andersen og fortsætter:

»Jeg synes, at det er vigtigt at prøve at ændre det, man er utilfreds med, og kæmpe for det, man brænder for. For ellers sker der i hvert fald ikke noget. Jeg har været så heldig, at jeg i mange år har været tæt på det, der sker i kommunalbestyrelsen, fordi vi i SF hele tiden holder hinanden opdateret med de ting, der foregår, og spørger hinanden til råds. Men det bliver spændende at prøve at være den, der sidder og skal føre ordet til udvalgsmøderne.«

Josefine Vilvig Andersen bliver nyt medlem af kultur- og fritidsudvalget, og hun sidder i kommunalbestyrelsen, indtil denne valgperiode udløber. Og det er ved nytår.

Det lokalpolitiske

Josefine Vilvig Andersen fortæller, at hun hurtigt fandt ud af at det, der interesserede hende mest, var det lokalpolitiske:

»Det, der bliver besluttet i kommunalbestyrelsen, er let at forholde sig til, da det er nærværende og konkret – som at forbedre unges jobmuligheder,« siger hun og slutter:

»Allermest brænder jeg for de unge og børnene – jeg vil kæmpe for, at Ballerup bliver en by, det er mere attraktivt at være ung i, så når man flytter hjemmefra, bliver Ballerup et reelt alternativ til København, og jeg tror på, at idet jeg selv er ung, har jeg en indsigt i, hvad Ballerup mangler, som de andre i kommunalbestyrelsen måske ikke har.«

Josefine Vilvig Andersen er født og opvokset i Ballerup Kommune og har gået på Parkskolen.

Hun er flyttet hjemmefra, men har valgt at blive boende i Ballerup. Lige nu læser hun på Kunstakademiets Designskole på første år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *