De socialt udsatte skal også stemme
Ann-Dorte-Ahrenskjær_5.jpg
Ann Dorte Ahrenskjær er leder af kommunens rusmiddelcenter Brydehuset. Foto: Brian Lindberg
KV13 Kommunens rusmiddelcenter, Brydehuset, går i offensiven for at få så mange som muligt til at stemme ved kommunalvalget.

Det er lidt af en udfordring, som kommunens rusmiddelcenter, Brydehuset, har taget på sig op til kommunalvalget.

Man har nemlig sat sig det mål, at man vil have 300 socialt udsatte borgere til at stemme.

Det kræver et kæmpe benarbejde i de miljøer, hvor de socialt udsatte færdes. Og det kræver, at mange i målgruppen får sig et sygesikringsbevis, som de ikke smider væk.

Og det kræver lidt lokkemad. Lokkemad og drikke. På selve valgdagen bliver der nemlig holdt en stor valgfest i Baghuset, hvor der serveres både gratis mad og fadøl.

Brydehuset har fået små 80.000 kroner fra en central pulje til fremme af socialt udsattes valgdeltagelse.

De udsatte har ikke nogen

»Har man med alle de forskellige borgergrupper at gøre, eksempelvis sindslidende og handicappede, har de pårørende og organisationer i ryggen. De socialt udsatte har ikke rigtigt nogen. Derfor vil vi gerne hjælpe med til at støtte deres demokratiske rettigheder,« siger Brydehusets leder, Ann Dorte Ahrenskjær til Ballerup Bladet:

»De, der er for dårligt kørende, vil vi lave en aftale med om at hjælpe dem med at kigge posten igennem efter valgkortet og så få dem til at brevstemme.«

De lidt stærkere vil Brydehusets medarbejdere opsøge på gaderne og ved de drikkeværesteder, hvor de samles. Og man vil naturligvis også gøre et benarbejde for de, der kommer i Brydehuset.

På selve valgdagen den 19. november har Brydehuset hyret en bus, der samler grupperne op de forskellige steder i kommunen, kører dem til stemmestederne, til festen i Baghuset og så tilbage igen.

»På valgdagen er vi fuldt bemandede og er med hele vejen – bare ikke ind i selve stemmeboksen,« siger Ann Dorte Ahrenskjær.

De udsatte grupper

Brydehuset fokuserer op til valget på tre grupper af udsatte: unge, aktive alkoholikere og isolerede borgere.

De unge er dem uden job og uddannelse. De er måske boligløse og er vokset op under trange sociale kår.

De aktive alkoholikere er typisk dem, man finder på de tre, kommunale drikkeværesteder i henholdsvis Grantoften, Vængerne og Skovlunde. Dem har Brydehuset fast kontakt med og fører samtidig også tilsyn med drikkeværestederne.

De sidste gruppe er de isolerede borgere i boligområderne rundt om i kommunen.

»Vores målsætning er at få 300 af disse borgere til at stemme. Det er i hvert fald det antal, som vi kan skabe kontakt til,« siger Brydehusets leder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *