De almene boligselskaber
Debat Ballerup har altid været kendt for sine mange, gode almene boliger.

Beboerne yder en fremragende bolig-social indsats, men måske kunne kommunen støtte mere. Nye tider med skyderier, vold og en alvorlig ungdomsarbejdsløshed medfører øgede udfordringer, og dermed behov for at kommunen støtter op uden at overtage og styre.

Kommunen kunne f.eks. formidle kontakt mellem boligselskaberne (de har vist ikke været sammen længe), oprette hjemmesider til inspiration for nye tiltag og anden vidensdeling, og være med til at fastholde gode initiativer i et ligeværdigt samarbejde.

Bolig-sociale initiativer er ofte afhængige af ildsjæles indsats – en spinkel forankring. En anden type af hjælp kunne være fleksibilitet og hjælp til at få de bureaukratiske udfordringer på plads til flere, lokale løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *