Ballerup Kommune for os alle
Debat Som medlem af kommunalbestyrelsen og aktiv socialdemokrat i Ballerup er det vigtigt for mig at fortælle, at hverken vi eller nogen andre er skyld i Ballerups placering i den seneste KORA undersøgelse.

Tværtimod mener jeg, at undersøgelsen er udarbejdet på en forkert baggrund. Når man vælger at sætte tal på ledigheden i kommunerne, bør man da udelukkende tælle dem, som er ledige og ikke alle, der ikke er på arbejdsmarkedet. Man tæller jo heller ikke børn og folkepensionister.

For mig og socialdemokraterne er det en af kommunes vigtigste opgaver at tage hånd om de borgere, som af forskellige grunde er blevet tvunget til at forlade arbejdsmarkedet i en al tidlig alder.

Vores borgmester Jesper Würtzen har afholdt to rigtige gode borgermøder med Ballerup kommunes førtidspensionister.

Jeg deltog selv i det ene af disse møder. Jeg er utrolig glad for, at vores førtidspensionister herefter,er begyndt at mødes i nogle forskellige fællesskaber, bl.a. i vores nye Frivillighedshus på Tapeten.

Vi har alle brug for fællesskaber og samvær med andre mennesker og det er skønt, at mødes om forskellige interesser.

Jeg har lyttet til og hørt mange hverdagsberetninger, fra flere af kommunes førtidspensionister.

Disse beretninger har gjort mig meget mere klog på denne meget forskellige gruppe borgere.

Jeg har både hørt og læst beretninger om folk, der skammer og gemmer sig, lever med depressive tanker og er bange for at vise sig, på deres gode dage. Mennesker som føler sig mindre værd og som en byrde for os andre. Det er bare ikke i orden!

Det er bestemt ikke sådan et samfund, vi ønsker. Vi ønsker et samfund, hvor anerkendelse og respekt for os alle starter hos dig og hos mig. Måske kunne det være en løsning, at man sikrede, at der altid var en dialog mellem kommune og vores førtidspensionister – et forum, således at denne borgergruppe blev hørt.

I Ballerup Kommune arbejder vi både med det aktive medborgerskab og med frivillighed, derfor ser jeg også vores førtidspensionister, som en vigtig ressource.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *