Ældrestyrken kommer!
Debat Kommentar til Seniorstævnet i Superarenaen.

Halløj for en oplevelse! Ca. 400 aktive seniorer var i sidste uge samlet til en gang fysisk og mental udfoldelse i Superarenaen. Med borgmester Jesper Würtzen som indleder og efterfølgende aktiv udøver blev der rigtig gået til den med gymnastiske fællesøvelser efterfulgt af Zumba og Line-dance.

Aktivitetsniveauet var højt, men med respekt for instruktørens slogan: enhver deltager har ansvaret for at lytte til sine egne kropssignaler.

Som inviteret deltager var det en livsbekræftende oplevelse at være sammen i et fællesskab, hvor alle kommer med positive forventninger og lysten til fortsat at holde sig i fysisk form. Og de fleste er så sandelig i rigtig god form uanset en alder på 60+. Flere af mine sidemænd og -kvinder pralede med at være over 80!

I samfundsdebatten udtrykkes der ofte stor bekymring over befolkningsudviklingen med små fødselsårgange og stadigt flere flere ældre. De ældre omtales som ”ældrebyrden”; men bl.a. oplevelser som denne bekræfter mig i, at vi faktisk har en enorm ressource i ældregenerationen. Ikke en byrde – men en styrke!

De fleste ældre har de første mange år af deres pensionisttilværelse masser af energi og virkelyst.

Det er et faktum, som vi skal glæde os over og bruge som udgangspunkt, når vi sætter de politiske mål for udviklingen af vilkår og rammer for ældrepolitikken. Senioridrætten er et lysende eksempel på et initiativ, som er i stadig vækst, men som stadig skal vandes og gødes.

Til lykke med successen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *