Åbning for boliger på Østervej
ny.jpg
Nina Sahl er direkte nabo til bygningen Østervej 9-11 (i baggrunden), hvor der er planlagt fysioterapi og træningscenter - og hvor der nu er en åbning for boliger i stedet: »Vi krydser fingre,« siger hun.
Østervej Modstanden omkring Linde Allé og Østervej mod at udlægge det tidligere seminarium til erhverv, resulterer formentlig i, at planerne om en fysioterapi med træningsfaciliteter ændres til boliger.

I flere omgange har beboerne i området ved Linde Allé og Østervej rejst sig helt op på barrikaderne i kampen mod både at få åbnet kvarteret for mere biltrafik og for erhverv i det nedlagte Ballerup Seminarium, der ligger mellem de to veje.

Og det nyttede.

Planerne om at åbne Linde Allé ud mod Hold-An Vej blev skrinlagt.

Om det går samme vej med planerne om at indrette erhverv i dele af det tidlligere seminarium, er endnu uvist.

Men der er kommet en åbning.

På et borgermøde midt i september om et nyt lokalplanforslag for området, hvor der gives grønt lys til erhverv på Østervej 9-11, var modstanden blandt beboerne så massiv, at der nu åbnes op for boliger i stedet for erhverv.

Det var investoren Friheden Gruppen, der søgte om dispensation fra den gældende lokalplan, fordi man ønskede at placere en fysioterapi med tilhørende træningsfaciliteter i Østervej 9-11.

»Budskabet fra beboerne på borgermødet var, at det bedste ville være, hvis der kunne indrettes boliger i stedet for erhverv. Det meddelte investor så, at man ville gå hjem og regne på,« fortæller formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann (S), og fastslår:

»Så ja, der er en åbning for, at der bliver boliger i stedet for erhverv. Men det er alt for tidligt at sige noget endeligt om, hvor det ender.«

Beboere krydser fingre

Dén melding vækker glæde i beboergruppen, hvor den lokale forfatter Nina Sahl, der med sin familie er direkte nabo til Østervej 9-11, siger:

»Vi krydser fingre, for vi håber, at det er det, der kommer til at ske. Det vil være skønt med flere naboer, for det vil give meget mere liv på vejen. Og bygningen kommer ikke til at stå tom og forfalden hen.«

Nina Sahl deltog i et nabomøde om sagen i onsdags, og her blev borgermødet i september og ideer til høringssvar gennemgået, fortæller hun:

»Vi har jo stadig ikke hørt Ballerup Kommune forklare, hvordan det kan være god socialdemokratisk, borgervenlig politik at tækkes pengemanden på bekostning af beboerne,« siger hun og fortsætter:

»Vi har heller ikke begrundelse fået for, hvorfor det er en god idé at lægge erhverv midt i et boligområde. Kommunen henholder sig i stedet til, at der er en ansøgning fra investor, og at den skal behandles.«

En skjult dagsorden?

Beboerne har ingen svar fået på disse spørgsmål.

Nina Sahl mener, at sagen måske stikker dybere:

»Det er vores bekymring, at der er en skjult dagsorden, som går ud på, at man vil have den kommercielle del af Ballerup Bymidte til at vokse.«

Naboerne har internt aftalt, at de hver især sender en indsigelse mod den nye lokalplan, lige som der også afleveres et fælles høringssvar. Og det gør man, inden fristen udløber den 29. oktober. Om præcis tre uger.

LÆS OGSÅ: ‘Hårde ord, da lokalplanen for Østervej blev sendt i høring’

1 kommentar om “Åbning for boliger på Østervej”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *