Turen er nu kommet til Banegårdspladsen
Banegårdspladsen-station-2.jpg
En tidlig efterårsdag er der stadig en smule grønt i buskadset, men ellers fremstår Banegårdspladsen trist og grå. Foto: Lars Schmidt
Bymidten Banegårdspladsen centralt i Ballerup skal udvikles. Indtil videre har Realdania støttet med 300.000 kroner, men der er god mulighed for støtte på op til 25 mio. kroner til hele projektet.

Nu er Ballerup Bymidte kommet et godt skridt nærmere en forskønnelse, der vil noget.

Realdania har til at starte med nemlig givet kommunen 300.000 kroner til at bekrivelse et udviklingsprojekt for Banegårdspladsen på nordsiden af Ballerup Centret og Ballerup Station.

Samtidig har kommunalbestyrelsen givet grønt lys til et kommunalt bidrag på samme beløb.

I Ballerup Kommune tager man beskrivelsen af projektet meget alvorligt.

For lykkes det kommunens folk – formentlig i samarbejde med borgere og interessegrupper – at beskrive projektet for Banegårdspladsen så godt som muligt, er der stor mulighed for, at Realdania vil spytte yderligere i.

Mulighed for 25 mio.

Indtil videre har Realdania udvalgt syv projekter, man har givet 300.000 kroner til projektbeskrivelser.

Tre til fem af disse projekter vil – hvis beskrivelserne falder i Realdanias smag – hver få en økonomisk indsprøjtning på hele 25 mio. kroner.

»Det vil dog ikke være nok til hele pladsen. Derfor forventer jeg helt klart, at der også kommer private investorer til,« siger borgmester Jesper Würtzen til Ballerup Bladet:

»Fundamentet for projektbeskrivelsen vil være den idékonkurrence, vi havde i 2010 for Ballerup Bymidte. De ideer fra dengang skal konkretiseres nu, og det kommer til at ske hen over vinteren.«

Formentlig i juni 2014 får Ballerup Kommune bekræftet eller afkræftet, om man får de 25 mio. kroner fra Realdania.

Når man fra kommunens side har beskrevet projektet færdigt og indsendt det til Realdania, vil man stå med helt konkrete forslag til, hvordan den store banegårdsplads, som regnes som Ballerups mest centrale sted, kan blive omdannet til en attraktiv budholdeplads med byrum og ny bebyggelse.

I dag er Banegårdspladsen en noget trist busholdeplads med et lukket posthus på en ene side og bagsiden af et bibliotek på den anden.

Opgaven skal løses sammen med eksterne konsulenter.

Banegårdspladsen-station-posthus-3

Posthuset i den vestlige ende af Banegårdspladsen er forladt og tomt. Måske det kan bruges – men til hvad?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *