Syndebukke for jobcentrets inkompetence
Debat Førtidspensionister: Da jeg hørte borgmester Jesper Würtzens udtalelse til pressen omkring kommunens manglende evne til at få ledige i arbejde fik jeg en dårlig smag i munden.

Da jeg hørte borgmester Jesper Würtzens udtalelse til pressen omkring kommunens manglende evne til at få ledige i arbejde, som ifølge ham skyldes »flotteheimer manérer« med bevilling af førtidspension i 00’erne og derefter vanskeligheder med at få førtidspensionisterne i arbejde igen, fik jeg en dårlig smag i munden.

Min første reaktion var dårlig samvittighed. En følelse jeg har måttet slås med i alle de 10 år, jeg har fået førtidspension.

Jeg er nemlig ked af, at jeg ikke kan bidrage mere til samfundet, end jeg gør.

Jeg ville til hver en tid hellere have det godt og være rask, og dermed også bestride mit job som ergoterapeut, som jeg gjorde i sin tid, end jeg ville leve med mine depressioner mm i dagligdagen.

Der var ingen »flottenheimer« over det, da jeg i 2003 fik min pension. Alt andet blev prøvet. Revalidering x 2, arbejdsprøvning, afklaringsforløb, ressourceprofiler osv, osv. Jeg stortudede den dag, min sagsbehandler sagde, at der kun var pensionsansøgning tilbage.

I dag har jeg det nogle gange bedre, men slet ikke godt nok til at arbejde.

Jesper Würtzen, lad være med at komme og pålægge mig ansvaret for, at I ikke kan få nok ledige i arbejde!

Nu kan I så måske tænke, at jeg jo nok bare er en ener indenfor gruppen af førtidspensionister i Ballerup Kommune, men det er jeg ikke.

To gange ugentligt mødes jeg med andre førtidspensionister i kommunen, og en klar fællesnævner for deltagerne er, at vi alle hellere ville have vores arbejdsliv tilbage.

Kære borgmester. Du skulle hellere gøre noget for vores livskvalitet som førtidspensionister end gøre os til syndebukke for jobcentrets inkompetence.

Takket være dette læserbrev er min »ked-af-det-hed« og dårlige samvittighed blevet afløst af vrede!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *