Succes med at få borgere af sygedagpenge
Forsørgelse I 2009-11 var Ballerup næstdårligst i landet til at få borgere væk fra passiv forsørgelse. I 2012 har kommunen især haft succes med at arbejde med borgere på sygedagpenge.

Antallet af borgere på sygedagpenge i længere tid er således halveret fra 133 først i 2012 til 58 i marts 2013. Også antallet af borgere med et sygeforløb på mere end 26 uger er faldet – med 13 procent fra 2011 til 2012, oplyser Ballerup Kommune i en pressemeddelelse.

»Det er blandt andet sket ved, at vi meget tidligere er gået ind og har skabt målrettede forløb, hvor der – samtidig med, at en borger er i et behandlingsforløb – forsøges at fastholde en tilknytning til arbejdsmarkedet, så det bliver lettere at vende tilbage til job efter endt sygdom,« siger borgmester Jesper Würtzen.

På områderne for kontanthjælp og dagpenge vil kommunen fortsat skærpe sit fokus på at få de unge i uddannelse.

»Vi vil øge samarbejdet med erhvervslivet om at få de øvrige ledige borgere ud i de jobåbninger, der opstår,« siger borgmesteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *