Støtte til kræftramte
Rehabilitering Ballerup Kommune har netop iværksat et helt nyt tilbud til borgere, som er ramt af kræft.

At blive ramt af en kræftsygdom er en stor omvæltning. Ofte opstår der under kræftbehandlingen et behov for at finde sig selv igen og lægge planer for fremtiden. Derfor iværksatte Ballerup Kommune den 1. september et rehabiliteringstilbud til borgere, der er ramt af en kræftsygdom.

Indsatsen vil have fokus på at give kræftpatienter den viden og støtte, de har behov for, for at opnå størst mulig livskvalitet på trods af de begrænsninger, som sygdommen og behandlingen kan give. Forløbene vil blandt andet indeholde fysiske aktiviteter, kostvejledning og de bivirkninger og senfølger, der kan opstå optil mange år efter behandlingen er slut.

»Jeg ved, at der længe har været et ønske om et tilbud til kræftramte i vores kommune. En ting er sygdommen, noget andet er medicinen og de eventuelle følgevirkninger, den giver. Jeg er sikker på, at rigtig mange, mænd og kvinder, der er ramt af kræft, vil få glæde af tilbuddet,« siger formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget Lolan Ottesen.

Individuelle forløb

»Når et menneske bliver ramt af en kræftsygdom, spiller de pårørende også en betydelig rolle i forhold til den rehabiliterende indsats. De pårørende kan være en stor støtte for den kræftramte, men de har også selv behov for støtte. Derfor vil det også være mulighed for de pårørende at deltage i nogle af de samtaler, der finder sted,« fortæller Lolan Ottesen.

Alle rehabiliteringsforløbene vil blive individuelt tilrettelagt. En sygeplejerske og en fysioterapeut lægger i samarbejde med borgeren en plan, som tager udgangspunkt i borgerens aktuelle behov og problemstillinger. Forløbet kommer til at gå hånd i hånd med de øvrige indsatser, som den lokale afdeling under Kræftens Bekæmpelse står for.

Det er den praktiserende læge, der er tovholder på borgerens forløb i sundhedsvæsnet, og adgangen til kræftrehabilitering i Ballerup Kommune er derfor en henvisning fra egen læge. De praktiserende læger har siden 1. september haft mulighed for at henvise borgere til dette tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *