RubberCops i aktion med gratis kondomer
CiljeMeaFlagstad-Ballerup.jpg
- Mange unge har det med at syntes, at det er lidt ’taber-agtigt’ at bruge kondom, og det synes jeg helt klart, der skal laves om på, siger Cilje Mea Flagstad der er RubberCop i Ballerup Kommune.
Kampagne Cilje Mea Flagstad er RubberCop i Ballerup Kommune og en af de cirka 120 unge landet over, der deler kondomer ud i eget netværk og opfordrer unge til at sige ja til sikker sex.

Værsågod – her er kondomet – husk at bruge det. Sådan lyder det landet over i disse uger, når knapt 120 frivillige unge deltager i Sundhedsstyrelsens årlige sikker sex-kampagne, der kører netop nu.

Det er første gang, at unge frivillige deltager i årets Kun med Kondom-kampagne, og en af dem er Cilje Mea Flagstad fra Ballerup.

»Jeg valgte at blive RubberCop, fordi jeg syntes, at det er en god idé at få unge til at fokusere på at bruge kondom. Mange unge har det med at syntes, at det er lidt ’taber-agtigt’ at bruge kondom, og det syntes jeg helt klart, der skal laves om på,« siger Cilje Mea Flagstad og fortsætter:

»Jeg tror også på, at unge er mere modtagelig over for, hvad andre unge siger og gør, end hvad de voksne gør.«

Chancer den

selv om stadig færre unge smittes med klamydia i disse år, er det stadig vigtigt at bruge kondom, lyder det også fra Sex & Samfund, der koordinerer den lokale del af den landsdækkende kampagne.

»Du kan ikke se, om din nye sexpartner har klamydia. Vedkommende ved det måske heller ikke selv. Derfor skal du bruge kondom og beskytte dig,« siger Søren Ingemann Zinck, projekt­leder i Sex & Samfund.

Mere end hver fjerde ung på 25 år har haft en sexsygdom. Men kun lidt over halvdelen af de unge bruger kondom, når de er sammen med en ny partner.

Det viser en ny undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen har lavet op til årets Kun med Kondom-kampagne.

1.114 unge mellem 18 og 25 år er blevet spurgt om deres brug af kondomer og viden om sexsygdomme. Kun ca. 56 procent af de unge kunne svare ja til, at de brugte kondom, sidste gang de var sammen med en ny partner.

Cilje Mea Flagstad og de andre RubberCops skal hjælpe med at få det tal højere op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *