Rebecca var parkranger i zoo
Zoo-Hele-teamet.jpg
Hele holdet fra Zoos auktion. Foto: WWF/Jacques Corydon
Truede dyr 17-årige Rebecca Smedegaard fra Ballerup fik sat en stopper for auktionen med truede dyr i Zoologisk Have.

Lørdag den 14. september havde nysgerrigheden omkring en storslået auktion, lokket 8500 i København Zoo for at se, om det virkelig kunne passe, at København Zoo og WWF Verdensnaturfonden ville bortauktionere truede dyr til de højestbydende tilskuere.

17-årige Rebecca Smedegaard der til daglig bor i Ballerup, meldte sig som frivillig, da hun hørte, at København Zoo og WWF Verdensnaturfondens PandaClub ville afholde en stor auktion, og at der skulle bruges nogle rangere og krybskytter.

Zoo-Rebecca-Smedegaard

Rebecca Smedegaard deltog i auktionen, der fortalte historien om, at man ikke skal handle med truede dyrearter.

Truede dyr på catwalken

Selve auktionen udspillede sig omkring en catwalk, hvor den store mængde af fremmødte gæster oplevede en auktionarius som opfordrede publikum til at købe flotte truede dyr til deres hjem.

Ved hjælp af dramatiske lydeffekter var publikum vidne til et show om, hvordan henholdsvis en gepard, en chimpanse, en elefant og et næsehorn blev hentet fra Afrika og bragt til ”catwalken” for herefter at blive solgt til højestbydende tilskuer.

Dette fik Rebecca Smedegaard, der spillede parkranger, sat en stopper for ved at afbryde auktionen.

Alt sammen var selvfølgelig iscenesat for at gøre de fremmødte gæster opmærksomme på den voksende illegale handel med truede dyrearter, der er ved at udrydde store ikoniske arter som blandt andet næsehornet og elefanten.

Zoo-De-truede-dyr

Stor kampagne

Verdens største miljøorganisation, WWF Verdensnaturfonden, og Danmarks tre største zoologiske haver, København Zoo, Odense Zoo og Aalborg Zoo har lanceret en landsdækkende kampagne mod handel med truede dyr for at sætte fokus på netop dette problem.

Rebecca Smedegaard siger efter de to auktioner:

»Jeg holder rigtig meget af dyr og skuespil, så da min mor så at København Zoo søgte efter frivillige, var jeg sikker på, at jeg ville være med som skuespiller. Det har været helt vildt fedt, og jeg kunne godt tænke mig at hjælpe WWF Verdensnaturfonden en anden gang igen.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *