Ny verdensmester fra Smørum
10BBLVerdensmester-fra-Smørum.jpg
Jonas Poulsen og Mathias Krigbaum tog junior VM-guldet i Skotland.
Cykling Med en fantastisk afslutning lykkedes det for det danske par Jonas Poulsen og Mathias Krigbaum at køre sig til VM-guld i en duel mod New Zealand, og de kan dermed kalde sig junior-verdensmestre.

Jonas Poulsen bor i Smørum, og begge ryttere har kørt deres børneår i DCR-Ballerup, men rykkede som junior til Team Roskilde Junior, hvor de kører deres sidste sæson inden de bliver seniorer.

Det blev til dansk sejr efter en fantastisk indsats i Glasgow, Skotland, hvor det blev en duel mellem Danmark og New Zealand. En duel, som Poulsen og Krigbaum altså trak sig ud af som vindere.

Det danske par kom cirka halvvejs i det 30 kilometer lange parløb rundt og tog en omgang sammen med parret fra New Zealand og parret fra Storbritannien, og det blev meget afgørende, for der var ikke andre par der formåede at komme rundt og tage en omgang.

Og da briterne senere tabte deres omgang igen, var der kun to på nul omgange.

Parrene indkørte cirka lige mange point – således var der kun et enkelt point mellem dem inden sidste spurt, der dermed skulle afgøre, om det skulle blive til VM-guld til Danmark eller til New Zealand. Med seks omgange igen rev Krigbaum sig løs, da han kørte op til briterne, der lå foran i angreb.

Krigbaum fløj forbi den britiske rytter og alene i front. Med fire omgange igen skiftede han Poulsen ind, og de havde et godt forspring til feltet, men New Zealand begyndte at røre på sig, da de gik i front af feltet. Ud på sidste omgang, hvor der blev ringet med klokken, blev Krigbaum skiftet ind igen, og det lignede dansk sejr.

New Zealand leverede dog en flot spurt med alt hvad de overhovedet havde, og derfor var der spænding til det sidste, men Krigbaum kunne se sig tilbage og se at konkurrenterne ikke ville nå det, selvom de var tæt på.

Mathias Krigbaum kørte derfor over stregen og hævede armene, mens Jonas Poulsen gjorde det samme på modsatte side af banen. Parret, der ofte har kørt sammen til stævner i Ballerup Super Arena og også internationalt, har opnået den største succes hidtil i karrieren, og kan tage hjem fra Skotland med en VM-guldmedalje i bagagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *