Måløv IF skal til DM i foreningsudvikling
Foreningsliv Klubben skal repræsentere DGI Storkøbenhavn.

I disse dage er 32 foreninger fra hele landet ved at gøre klar til DM i foreningsudvikling, som skydes i gang ved en konference for alle deltagere i DGI-huset i Vejle den 28. september.

Måløv Idræts Forening er udvalgt til at repræsentere DGI Storkøbenhavn ved dette års mesterskab, som løber frem til maj 2014.

Jacob Bøgesvang, formand for DGI Storkøbenhavn begrunder valget:

»Vi har valgt Måløv Idræts Forening, fordi foreningens ledere er motiverede for at skabe udvikling og forny sig, så de i endnu højere grad end i dag kan være et kraftcenter for tidens idræt og foreningsliv.«

Fange tidens tendenser

DGI står bag mesterskabet, som bygger på organisationens ambition om, at landets idrætsforeninger skal være eksperter i at tiltrække medlemmer ved at fange tidens tendenser og udbyde idræt og motion, som fænger mange danskere.

»Danmark er kendt for et mangfoldigt idrætsliv, som engagerer danskere – både i og udenfor foreningerne. Idrætsforeningerne skal selvfølgelig udbyde aktiviteter, som er i pagt med deres interesse og formål, men har de også øje for danskernes idrætsvaner, bliver de attraktive for flere,« siger Dorte With formand for DM i foreningsudvikling og medlem af DGI’s hovedbestyrelse.

Mange vindere

Måløv Idræts Forening kan glæde sig til de næste syv måneders indsats, for det batter at være med. Det har forskere fra Syddansk Universitet påpeget i en rapport fra dette forår. Bjarne Ibsen og Jens Høyer-Kruse har undersøgt effekten af mesterskabet blandt DM-foreninger og kontrolforeninger.

Forskernes resultater viser, at DM-foreningerne i højere grad end kontrolforeningerne har tiltrukket flere frivillige, flere medlemmer og udviklet foreningens idrætstilbud.

»Vi ved, at deltagerne ved DM i foreningsudvikling vil sætte aftryk og danne model for andre foreninger. Derfor er de vigtige spillere i fremtidens idræts- og foreningsliv,« siger Dorte With.

Måløv Idræts Forening bestemmer selv hvilke udviklingsmål de sætter, og hvor højt overlæggeren skal placeres. I maj 2014 afgør en jury med blandt andre DGI-formand Søren Møller og Henrik H. Brandt, direktør for Idrættens Analyseinstitut, om Måløv Idræts Forening er blandt de fem bedste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *