Lokale unge sørger for fest i Baltoppen
03BBLBaltoppen-BPromoter.jpg
Syv af medlemmerne af Bpromoter-gruppen. Fra venstre: Line Kantsø, Patrick Holst Eggers, Faton Redzepi, Sophie Berg, Angelo Anaro Dobbs, Simone Them Larsen og forrest Jussi Larsen. Rasmus Bendsen og Karoline Yde er også med i gruppen - men ikke på fotoet.
Ungdomskultur Baltoppen Live har ved hjælp af et korps af unge ildsjæle skaffet nye typer arrangementer til huset.

Da Baltoppen LIVEs nuværende chef Ib Jensen tiltrådte i januar 2012 gik det hurtigt op for ham, at der ikke var det helt store rend af unge mennesker i musikteatret.

Bortset fra diverse stand-up shows, var det stort set kun Ballerup Ungdomsskole og Teatergruppen Klima, der appelerede til det unge publikum, og derfor besluttede han ret hurtigt at etablere et korps af unge kulturelskere, der kunne hjælpe med at lokke flere unge til Baltoppen LIVE.

Korpset fik navnet ’Bpromoter’ og består i dag af ni lokale unge i alderen 17 til 22 år, der alle har det til fælles, at de elsker musik og ungdomskultur generelt. Flere af dem er selv aktivt udøvende musikere og sangskrivere – med hver deres smag og viden indenfor musikkens genrer.

»Vores fælles mål er, at gøre Baltoppen LIVE til et foretrukkent kulturhus for de unge i Ballerup og omegn. Derfor hjælper vi også hinanden med diverse opgaver, der er forbundet med promoveringen af vores arrangementer,« fortæller Patrick Holst Eggers, der har været medlem af Bpromoter-gruppen siden foråret.

Ejerskab og stolthed

De unge i Bpromotor har allerede med stor succes stået bag flere spændende musik-arrangementer i Baltoppen LIVE. Senest ’Ballerup Rock Upcoming Vol. 2’, hvor hele seks rockbands fra den storkøbenhavnske undergrund gav den fuld spade. Derudover kan nævnes koncerter med store navne som Barbara Moleko, Wafande, Shaka Loveless og Lukas Graham.

»Som medlem af promotergruppen har man stor indflydelse på , hvad der skal foregå i musikteatret Baltoppen LIVE,« siger Patrick Holst Eggers og uddyber:

»Jeg er personligt selv projektkoordinator for eventet ’Ballerup Rock Upcoming Vol. 2.’, hvor jeg i fællesskab med andre promotere har kunnet opbygge hele eventen fra bunden af. Dette er med til at give os en form for ejerskab og stolthed over, det vi foretager os.«

Promotorernes opgave er at pege på arrangementstyper og at definere aktuelle – og for deres generation relevante og væsentlige – kunstnere. De skræddersyr selv arrangementernes forløb og forsøger at udbrede dem via relevante ’’kanaler’’ – som for eksempel facebook.

Næste arrangement er en koncert med Ulige Numre, den 19. oktober, hvor de unge i Bpromoter også laver forfest med lokale musikere og dj-kollektiver i Baltoppen LIVEs cafe.

Se meget mere om BPromoter på www.facebook.com/Bpromoter

 

1 kommentar om “Lokale unge sørger for fest i Baltoppen”

  1. Jeg bliver så GLAD, når jeg ser dette initiativ: Her er et billede af Ballerups fremtid! Det er noget, vi skal understøtte og promovere, for det styrker Ballerups image og viser, at der er plads til alle aldersgrupper i vores kommune, også dem under 30 år. Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *