Løber fra ansvaret
Debat Sprøjtehuset: Det gamle Sprøjtehus i Skovlunde forfalder.

Huset er ejet af Ballerup kommune, som har erklæret området Gl. Skovlunde for bevaringsværdigt. Husene i området skal bevares i den stil, hvori de blev bygget, og miljøet skal forblive uændret. Men kommunens hus forfalder.

Det har det gjort i mange år, og måske var det en særlig ballerupsk udgave af privatiseringsideen, der fik kommunen til for flere år siden at overdrage ideudviklingen og vedligeholdelsen af Sprøjtehuset til Skovlunde Bylaug.

Var ideen, at kommunen derved kunne spare på, efter kommunens opfattelse, unødvendige udgifter til kultur, eller var det for at bevise de skadelige virkninger af privatisering? Man havde jo også på det tidspunkt ideer om at privatisere dele af kommunens vejnet.

Det er fint, hvis Sprøjtehuset kan restaureres ved frivillig arbejdskraft. Men hvorfor påtog Skovlunde Bylaug sig den opgave, når De ingen penge havde til at klare opgaven. Huset er kommunens ejendom, og kommunen kan ikke delegere det ansvar til andre.

1 kommentar om “Løber fra ansvaret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *