Kommuner og politi mod banderne
Politi Ballerup Kommune har indgået aftale med Herlev, Gladsaxe og politiet om at forebygge bandekriminalitet.

Ballerup Kommune har indgået en partnerskabsaftale med Københavns Vestegns Politi, Herlev og Gladsaxe kommuner for forebyggelse af bandekriminalitet og øget tryghed i udsatte boligområder.

Den forstærkede indsats, som den nye aftale lægger op til, skal blandt andet ske via en styrket og fokuseret koordination, ved etablering af nye tryghedsskabende aktiviteter samt støtte til allerede eksisterende tryghedsskabende aktiviteter.

»Vi har allerede et godt og tæt samarbejde på området, så partnerskabet skal blot forstærke den gode indsats, der allerede eksisterer. Vi bliver nødt til stå sammen om bandekriminaliteten, da vi som kommune ikke kan løse opgaven alene,« siger borgmester Jesper Würtzen i en pressemeddelelse:

»Foruden et tæt samarbejde mellem politi og kommune, er det er også vigtigt at have en tæt dialog lokalt. Derfor er vi i Ballerup i løbende kontakt med de lokale kræfter, som også er en vigtig medspiller. Det glæder for eksempel boligforeninger og butiksindehavere.«

Mere vidensbaseret

Partnerskabsaftalen løber foreløbig frem til december 2015.

Til Ballerup Bladet siger Jesper Würtzen om aftalen:

»Vi vil arbejde mere vidensbaseret: Hvilke unge er i risikogruppen? Hvilke indsatser virker? Og vi vil have et langt større samarbejde med politiet. Det er erfaringen fra Skovlunde. I det hele taget vil vi arbejde mere systematisk både i forhold til at forebygge og indgribe.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *