Kommunal indsats mod graffiti optrappes
Kommunal-indsats-mod-graffiti.jpg
Det skal være slut med graffiti og tags som dette i bybilledet. Ballerup Kommune vil intensivere indsatsen mod graffiti.
Væk Ballerup kommune intensiverer kampen mod graffiti på kommunens bygninger. Et udrykningshold bliver etableret.

Det skal være slut med graffiti i Ballerup Kommune. En enig kommunalbestyrelse vedtog på sit møde i sidste uge, at der skal oprettes et decideret graffiti-hold, som hurtigt kan rykke ud og fjerne graffiti fra kommunale bygninger.

»Intentionen er, at vi fra dag-til-dag kan fjerne den graffiti, der bliver malet på kommunale bygninger. Graffiti skaber utryghed for den almindelige borgere, og det signalerer, at det er de forkerte, der bestemmer. Derfor skal vi også gøre, hvad vi kan for at fjerne den hurtigt,« siger borgmester Jesper Würtzen:

»Vi vil ikke have det. Det er os, der skal bestemme, hvordan byen skal se ud – ikke graffitimalerne.«

»Vi håber, at vi med den intensiverede indsats kan være med til at mindske lysten til at male graffiti, når den alligevel bliver fjernet kort efter. Graffitimalernes værker får simpelthen ikke lov til at blive længe i bybilledet,« siger Jesper Würtzen, der samtidig påpeger, at al graffiti vil blive politianmeldt.

En fælles indsats
Indsatsen mod graffiti kan ifølge kommunen selv dog ikke løftes af Ballerup Kommune  alene.

Derfor har kommunen også taget kontakt til blandt andre DSB og Vejdirektoratet, så man kan koordinere arbejdet med at fjerne den ulovlige graffitimaling i hele kommunen.

Ballerup Kommune har nemlig ikke bemyndigelse til at fjerne graffiti fra privat ejendom.

Borgmesteren opfordrer i samme moment borgerne til at være med til at registrere graffiti. Med ’Ballerup Borgertip’, som man kan hente som app til sin telefon, kan man lynhurtigt indrapportere graffitimaling til kommunen.

Den prioriterede indsats mod graffiti sker i samarbejde med løber foreløbig ét år, hvorefter kommunen evaluerer om ordningen skal gøres permanent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *