Klimadagen bød på både brag og byttebiks
Klimadag-07-39-13-copy.jpg
To studerende fra DTU leverede et bragende godt scienceshow. Foto: Kaj Bonne
Miljø Omkring 400 mennesker lagde vejen forbi Ballerup Rådhus, da der torsdag 19. september blev holdt Klimadag.

Hvordan undgår vi madspild? Kan det betale sig at investere i solceller? Hvad kan man gøre for at skrue ned på energiforbruget i hjemmet?

Alle disse spørgsmål – og en hel masse flere – kunne man få svar på, da Ballerup Rådhus torsdag i sidste uge var omdannet til ’klimalandsby’ i anledningen af kommunens Klimadag 2013.

Både inde og ud var der stande med information, demonstration og interaktion for de cirka 400 borgere, der lagde vejen forbi i løbet af dagen.

Det hele blev skudt i gang med bulder og brag af to studerende fra DTU, der lavede et festligt scienceshow, som især lokkede mange børn helt tæt på.

Ved hjælp af alverdens kemikalier og en hel masse ting fra køkkenskabet fik de blandt andet lavet en meterlang skumpølse, der skød i vejret i en farlig fart fra den ellers uskyldigt udseende glaskolbe på bordet.

De skød med kæmpe store stikflammer i alle regnbuens farver, og så lavede de øredøvende eksplosioner, der fik rækkerne af forventningsfulde børn til at lette adskillige centimetre i frydefulde chok.

Jubel og klapsalver vidnede om, at de yngste fik, hvad de var kommet for.

Også for de voksne

Men det var ikke kun sjov og ballade, der var på programmet til Klimadagen. Et bredt udvalg af firmaer var også mødt op for at fortælle om lige præcis deres varer – og hvorfor de kan gavne miljøet.

Man kunne blandt andet høre om varmepumper og jordvarmeanlæg eller få en snak med en elektrikere om, hvordan man kan skrue ned for elforbruget.

Udenfor kunne man besøge det store tøjbyttemarked. Her fik folk byttet deres gamle – men stadig brugbare – tøj til noget ’’nyt’’. En form for gratis genbrug, hvor man kunne give og tage, som man ville. Det var lidt af et tilløbsstykke allerede klokken 14, da Klimadagen begyndte, og vi kiggede forbi.

Senere på dagen stod den på lækker klimavenlig aftensmad i rådhusets kantine, hvor kokkene havde været i gang lige siden klokken 6.00 med at lave mad til de mange besøgende.

Alt i alt en herlig dag for de som valgte at kigge forbi.

Se vores billedgalleri fra dagen her:  Klimadag 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *