Hjemmeværnsfolk tager til Afghanistan
Hjemmeværnsfolk-til-Afghanistan.jpg
Fra venstre: 3. kommanderende Michael Duus Henriksen, næstkommanderende Jan Sohn og Kompagnichef Ib Spanggaard.
Landbrugsprojekt Kompagnichef Ib Spanggaard og næstkommanderende Jan Sohn fra Hjemmeværnskompagni Ballerup er på vej til Afghanistan.

I denne uge drager fem hjemmeværnsfolk til Afghanistan for at indgå i et amerikansk landbrugsudviklingsteam. To af disse kommer fra Hjemmeværnskompagni Ballerup.

I Afghanistan skal teamet bidrage til at gennemføre landbrugsprojekter i Helmandprovinsen primært ved at rådgive det afghanske provinsministerium i Lashkar Gah.

»Det er vigtigt at projekterne forankres i Afghanistan, og det skal derfor være det afghanske ministerium, som står for at føre projekterne ud i livet. Det er amerikanerne, som har startet genopbygningen af det afghanske landbrug gennem deres Agribusiness Development Team, ADT. Det danske bidrag skal indgå som en integreret del af teamet og det er første gang at Danmark og hjemmeværnet indgår i et landbrugsfagligt genopbygningsarbejde,« fortæller Kompagnichef Ib Spanggaard, der skal med til Afghanistan.

Fra Hjemmeværnskompagni Ballerup er det undover kompagnichef Ib Spanggaard også næstkommanderende Jan Sohn, som skal indgå i teamet i henholdsvis et halvt år og i 3½ måned. De har begge en civil baggrund fra fødevareministeriet.

Heldigvis er Hjemmeværnskompagni Ballerup rigtig velfungerende med mange aktive og erfarne folk. Det bliver derfor kompagniets 3. kommanderende, Michael Duus Henriksen, som skal lede kompagniet mens de begge er af sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *