Godt netværk skal styrke sammenhængen
Uddannelse Undervisningsminister Christine Antorini var blandt deltagerne, da Ballerup Kommune havde indbudt fagpersoner, virksomheder og politikere til seminar om uddannelse.

92 procent af de unge i Ballerup Kommune påbegynder en ungdomsuddannelse, og Ballerup er faktisk en af landets få kommuner, der prioriterer en sammenhængende indsats hele vejen op til 25 år. Kommunen forsøger at skabe en rød tråd, når børn og unge bevæger sig fra daginstitution, til skole, til ungdomsuddannelse og videre i livet. Men det kræver, at alle parter er med på at løfte opgaven.

Tirsdag var en lang række fagpersoner, virksomhedsrepræsentanter fra Toms og Siemens, politikere, og undervisningsminister Christine Antorini derfor samlet til seminar på Ballerup Rådhus for at debattere og udvikle forslag til strategiske netværkssamarbejder, som kan understøtte uddannelsesarbejde.

»Vi må som samfund ikke acceptere, at nogen falder uden for det store fællesskab. Vi har alle et ansvar for, at de unge får mulighed for at få et godt liv. Vi har brug for alle kræfter, og derfor skal vi i konstruktiv dialog med hinanden og skabe forpligtende fællesskaber,« sagde borgmester Jesper Würtzen.

Undervisningsminister Christine Antorini holdt på seminaret oplæg om den nye folkeskolereform, og ministeren tog sig samtidig tid til at rose Ballerup for at have fokus på den sammenhængende indsats hele vejen op til 25 år og ønsket om at inddrage alle relevante parter i forpligtende samarbejder.

»Jeg synes, at det er et fantastisk initiativ med netværkssamarbejdet i Ballerup. Jeg tror, at det kan være til stor inspiration for andre kommuner, og jeg glæder mig til at følge udviklingen fremadrettet,« siger undervisningsminister Christine Antorini.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *