Folkeskoleelever underviste lærerne
Folkeskoleelever-Lego.jpg
Folkeskoleelever og ingeniørstuderende fra DTU underviste lærerne i robotprogrammering.
Robotkursus I uge 35 var rollerne byttet om. Her var 75 folkeskolelærere på skolebænken i robotprogrammering, og oplægsholdere og undervisere var folkeskoleelever og ingeniørstuderende fra DTU Ballerup Campus.

For eleverne gjaldt det om at udnytte både egne og andres erfaringer og inspirere hinanden. Formålet er, at lærere og elever opdager og bliver fortrolige med de nye alternative tilgange til emnet – som i år er kreativ klimatilpasning. Og både lærere og elever gik fra robotkurset med stort udbytte og store smil.

Robotkurset var en del af First Lego League, som er en international turnering for skoleelever fra 5. til 8. klasse. Ideen bag projektet er at anspore til glæden ved at arbejde med teknologi og videnskab. Ballerup har været vært for turneringen i mange år, og i år er der rekordmange deltagere – 1000 børn fordelt på 115 hold!

Dette års First Lego League tema er ’Nature’s Fury’. Her skal børnene se nærmere på naturens rasen og undersøge storme, jordskælv, oversvømmelser og andre naturkatastrofer. De skal undersøge, hvad der kan gøres, når store naturkræfter påvirker steder, hvor folk bor, arbejder og går i skole.

Lærere og elever skal gennem årets tema få indsigt i kreativ klimatilpasning og undersøge og opfinde katastrofesikret infrastruktur, kommunikationssystemer og intelligente kontrolrum for blot at nævne nogle af de spændende områder, som børnene kan vælge at kaste sig ud i.

Til dette års turnering skal eleverne konstruere og programmere en robot samtidig med, at de skal undersøge en naturvidenskabelig problemstilling og fremlægge deres resultater for et dommerpanel af personer fra uddannelsessteder og virksomheder med indsigt i teknologi eller tema.

Turneringen afholdes på DTU Ballerup Campus lørdag den 9. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *