En udsøgt dobbeltmoral
Debat Svar på artikel: Vedr. artiklen om V-forargelse.

Jeg har med interesse læst lokal VU- formand og Venstrekandidat Connor O’Hanlons bemærkninger i ovennævnte artikel.

Jeg mener, at Hr. O’Hanlon i sin kritik udtrykker en udsøgt dobbeltmoral. Hvornår er det blevet venstrepolitik at tale for en begrænsning af den personlige frihed til at gøre en frivillig indsats omkring et emne, som interesserer én personligt? Venstre taler traditionelt så meget om personlig frihed, men åbenbart ikke når man skal mistænkeliggøre andre.

Man må gå ud fra, at en person, som stiller sig til rådighed, er helt bevidst om, hvike opgaver og på hvilke betingelser den pågældende accepterer opgaven. Jeg tror, at en person, som magter denne opgave, er så intelligent, at han netop ikke ønsker Hr. O’Hanlons omsorg og interesse for sin deltagelse i den frivillige opgave for Lolan Ottesen.

At Hr. O’Hanlon tilmed tillader sig at blande skattepligt og social dumping ind i hele problematikken, er også et problem.

Jeg synes ikke Hr. O’Hanlon skal blande sig i noget han givetvis ikke ved ret meget om. Skattepligt i disse sager om frivilligt arbejde er et meget kompliceret område, og hvorfra ved Hr. O’Hanlon, at Lolan Ottesen ikke allerede har spenderet 300 kroner på en forpligtende udtalelse fra Skat, således, at skattespørgsmålet allerede er afklaret ?

Det er sådan, at hvis begge parter i sådan en sag får nogenlunde lige meget ud af arrangementet, så er ingen af dem skattepligtige.

Det er det, som Lolan Ottesen åbenbart kalder en win-win situation. Social dumping kan der ikke være tale om her, da ingen mister sit job til en lavere lønnet.

Frivilligt arbejde har i mange år traditionelt været brugt på Christiansborg som en døråbner til et job i centraladministrationen, og mon ikke den frivillige, som hjælper Lolan Ottesen forstår at udnytte de kompetencer, som han bibringes undervejs, til at forøge sine efterfølgende jobmuligheder? Det, synes jeg, tydeligt fremgår af artiklen.

Jeg imødeser Hr. O’Hanlons bemærkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *