En Ballerup-dag helt i klimaets tegn
Ballerup-Klimadag.jpg
Klima Torsdag den 19. september er der Ballerup Klimadag på rådhuset, som nærmest er omdannet til en stor klimamarkedsplads.

Alle sejl har været sat i et stykke tid nu, og på torsdag lægger så Ballerup Klimadag fra land i stueetagen på rådhuset.

Rådhusets atrium, Borgerstrøget, kantinen, forhallen og ja, sågår parkeringspladsen kommer til at danne rammerne om aktiviteter fra kl. 14 og frem til kl. 20.

Og hvad kan man så komme til at opleve?

Der er scienceshow for børn og voksne, meteorolog Jesper Theilgaard vil fortælle om klimavejret, man kan lære at undgå madspild, lære at klimasikre sin have, lære at spare på energien i hverdagen, og man vil kunne se miljøprisen blive uddelt.

I rådhusets atrium vil man kunne få rådgivning om, hvor det kan svare sig at energirenovere sit hus. I den forbindelse får kommunen besøg af en hel del håndværkere, som er eksperter på hver deres felter inden for klimarenovering.

Man vil også kun dufte, smage og spis klimavenlig aftensmad, som serveres af blandt andsre borgmester Jesper Würtzen.

Byggesagsbehandling

På Borgerstrøget vil kommunens byggesagsbehandlere være til stede og give vejledning til ombygning af boligen. Her kan man også mødet repræsentanter for Grønt Råd, som fortæller, hvordan man lokalt kan engagere sig i klimapolitik som enten borger eller organisation.

I rådhusets forhal kan man bidrage til kommunens klimavision ved at komme med bud på, hvad ens egne visioner for klimaet er.

Og på parkeringspladsen foran rådhuset er der stort byttemarked, hvor man kan bytte sit gamle tøj til nyt, gammelt tøj. Helt gratis.

Her vil Vestforbrænding fortælle om affaldssortering, og Måløv Rens og Ballerup Kommune vil fortælle om og illustrere klimatilpasning, biodiversitet og vandkvaliteten i husholdningerne.

Man kan også få vist, hvordan man graver sig en faskine i haven til opsamling af regnvand, og man kan høre om bæredygtig transport og udfordre sig selv på en stor cykelbane.

Hverdagsagtigt

»Vi har rigtig god erfaring med at gøre klimaproblemstillingerne hverdagsagtige, og det er præcis det, vi sigter efter på Ballerup Klimadag,« fortæller Anette Kollits, der er projektleder på den store klimaevent:

»Ambitionen er at få borgerne til at tage ejerskab til problemstillingerne. I atriumgården vil vi præsentere parcelhusejerne for klimavenlige løsninger, og på torsdag kan der sagsbehandles direkte,« fortæller hun.

Ballerup Kommunes klimaplan for 2010 og frem indeholder fire indsatspunkter: borgere, trafik, virksomheder og ansatte.

I 2014 skal der laves en ny klimaplan, og det er den, man blandt andet samler inspiration til på torsdagens klimadag.

Se det samlede program her: Program for Ballerup Klimadag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *