Du skal ikke give os førtidspensionister skylden
Debat Førtidspensionister: Til Ballerups borgmester. Jeg ville aldrig have stemt på dig, men lysten er bestemt ikke blevet større.

Hvordan kan det være, at førtidspensionister tæller med i en stat,istik over ledige? Vi er ikke ledige. Vi er havnet på pension og derfor uden for arbejdsmarkedet.

Jeg selv lider af Sclerose. Er sygdom, der kun forværres, så hvordan skulle jeg kunne få det bedre?

Da jeg i 2008 fik min diagnose, var jeg færdig som bygningsmaler, så henvendte mig på jobcenteret.

Her var det første, man sagde, at jeg skulle da søge pension, men det ville jeg ikke.

Jeg ville arbejde inden for mit fag. Hvis muligt, så ville jeg gerne være lærer på teknisk skole. Så den udulige person, der sad der, hun sendte mig på en kursus i EDB. Og jeg har pænt styr på EDB, så det var pænt ubrugeligt.

Efter at jeg fik min pension, forsøgte jeg på eget iniativ med hjælp at tage andet arbejde. Alle disse forsøg blev saboteret fra jobcenteret og betyder, at jeg i dag sidder tilbage med Sclerose og minus motivation til at tage arbejde.

Det skal så siges, at jeg alligevel ikke kan arbejde, for Sclerosen ødelægger min hjerne. Men jeg har forsøgt alt, og man kan ikke lige frem påstå, at jobcenteret har være en særlig god hjælp eller støtte.

Jeg har så forsøgt at starte et skriveværksted op i komunenen, men der har kun været en henvendelse, men i stedet skriver jeg, når jeg magter det, mens jeg forventer, at flere får tilmeldt sig.

Det skal også lige siges, at jeg under det meste af forløbet har været tilknyttet Handikappens Videncenter, og at de har taget al kontakt for mig og gjort det hårde slid. Så alt dette kan dokumenteres.

Med andre ord, så skal du ikke give førtidspensionisterne skylden for, at Ballerup har et ufatteligt inkomptent team, der hellere vil drikke kaffe end tage folk seriøst og hjælpe dem i arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *