Borupgaard Gymnasium har nu 45 fadderbørn i Kenya
plandanmark5.jpg
Velgørenhed Elever og lærere på Borupgaard Gymnasium fik i sidste uge besøg af Plan Danmark, der takkede for skolens store indsats som faddere for fattige børn i Kenya.

Som det eneste gymnasium i Danmark er Borupgaard Gymnasium i Ballerup PlanFadder. I sidste uge fik de besøg af Plan Danmark, som takkede for deres store indsats og overrakte dem papirer og fotos af deres 15 nye fadderbørn. Elever og lærere har nu tilsammen 45 fadderbørn, som er teenagere og bor i Bondo, Kenya.

»Det er et helt fantastisk fedt projekt, hvor hver elev har mulighed for at støtte. Vi gør en kæmpe forskel for et overskueligt beløb,« siger Simon Albrechtsen, som går i 3.g på Borupgaard Gymnasium og har været med i Projekt Plan, siden han gik i 1.g.

plandanmark1

Ligesom skolens andre elever og lærere giver han 10 kroner om måneden for at støtte børn og unge i Kenya gennem udviklingsorganisationen Plan Danmark. Et projekt der skaber engagement blandt skolens elever:

»Det er en let måde at gøre en forskel på. Og så er der stor sammenhængskraft i projektet på tværs af årgange og linjer. Det er blevet normen at hjælpe andre,« forklarer Simon Albrechtsen.

Opbakning fra rektor

Projektet skaber ikke kun begejstring blandt eleverne. Skolens rektor, Thomas Jørgensen, har bakket op, siden han hørte om idéen første gang for godt to år siden:

»Det er dejligt, når eleverne selv tager initiativ. De er drivkraften bag projektet og har taget ejerskab, så det kan fortsætte i fremtiden.«

plandanmark4

Thomas Jørgensen er også bevidst om, at eleverne lærer meget af projektet – det handler også om almen dannelse.

»Det er en god måde at lave velgørenhed på. Projektet er konkret, fordi man hjælper mennesker af kød og blod, og vi kan følge den personlige historie,« siger rektoren.

På besøg i Bondo

I 2012 rejste fire elever og en lærer fra Borupgaard Gymnasium til Bondo for at besøge flere af gymnasiets fadderbørn og med egne øjne se den forskel, de er med til at gøre. Gymnasiet har nu planer om en ny rejse til Bondo.

Ud over de månedlige bidrag indsamler eleverne også penge ved sociale arrangementer, ligesom pant fra tomme flasker også går til Plans arbejde i Kenya.

Besøger man gymnasiet er der da heller ingen tvivl om elevernes engagement. Et stort hjemmelavet kort over Afrika samt billeder af gymnasiets fadderbørn pryder en væg i kantinen, så eleverne hver dag kan se de børn, de alle er med til at støtte.

plandanmark3

 

plandanmark2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *