Ballerup – en erhvervsvenlig kommune?
Debat I den nyligt offentliggjorte analyse fra Dansk Industri omkring erhvervsklimaet i kommunerne er Ballerup kommune, med Jesper Würtzen som pt. siddende borgmester, skuffende faldet 24 pladser til en kedelig 30. plads.

Kommunen er gået tilbage i stort set alle kategorier, som analysen dækker. Specielt på områderne arbejdskraft, skatter og afgifter og dialog med virksomhederne får Ballerup en dårlig vurdering.

Formanden for Teknik og Miljø, Helle Hardø Tiedemann, anfægter analysen på min Facebook side. Det klinger meget hult, set i lyset af, at sidste års analyse gav Ballerup en bedre placering, og borgmesteren udtalte at han var ”glad for anerkendelsen”.

I Venstre ved vi at gode forhold for virksomhederne giver flere arbejdspladser, skatteindtægter og dermed råd til at bibeholde velfærden.

Det hjælper helt sikkert heller ikke på den fremtidige placering, at flertallet i Kommunalbestyrelsen netop har vedtaget at pålægge erhvervslivet nye byrder i form af sociale klausuler.

Jeg finder, at det socialdemokratiske flertal i kommunalbestyrelsen – efter alt for mange år alene ved magten, har udviklet en arrogance over for andres meninger.

Det skal der gøres op med.

1 kommentar om “Ballerup – en erhvervsvenlig kommune?”

  1. Men hvad vil Venstre konkret tilføje til Ballerups erhvervspolitik? Jeg savner et udspil, som viser, at du har fingeren på pulsen i forhold til de selvstændigt erhvervsdrivende?

    Jeg har talt for etableringen af et Erhvervsnetværk, på tværs af brancher og virksomhedsstørrelser, siden den nye erhvervspolitik blev lanceret af borgmesteren i foråret 2013. Fordi netop dialog og inddragelse af private virksomheder i løsningen af kommunens opgaver er en afgørende faktor for at selvstændige også for noget ud af det ekstra arbejde, der ligger i at have med det offentlige at gøre.

    Jeg mener også, at vi skal sørge for at understøtte udviklingen i vores bykerner og lokale indkøbscentre langt mere offensivt: Tomme butikker kan også bruges af frivillige, til borgerservice-funktioner eller initiativer, der kan hjælpe unge ledige på vej, fx. genbrugsbutikker eller udsalg af lokalproducerede fødevarer – alt sammen noget, som skaber en oplevelse og går det værd at være lidt længere i dit lokale center.

    Sidst, men ikke mindst, skal vi have iværksætteri på dagsorden igen. Det er ikke rimeligt, at en kommune som Ballerup udliciterer sin erhvervsservice til en anden kommune, og glemmer at følge op på kvaliteten.

    Jeg har flere godter i posen – men hvad vil Venstre, udover at brokke sig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *