49 dystede i backgammon hos BSF
BSF-backgammon1-copy.jpg
Backgammon Ballerup Skovlunde Fodboldklub og Københavns Backgammon Klub holdt søndag den 15. september den første større backgammon turnering i Ballerup.

Initiativtagere til turneringen var den tidligere DM-sølvvinder Christian Skjæran og turneringsleder på dagen var selveste den nuværende danmarksmester Bjørn Kruse.

Både Christian og Bjørn er bosat i Ballerup kommune og BSF’s café-lokale viste sig at være et fremragende og hyggeligt sted at afholde turneringen.

Der blev afviklet to rækker med i alt 49 deltagere, og der var dermed mulighed for at kæmpe sig til en sejr lige meget om man var begynder eller en rutineret spiller.

Turneringen startede om formiddagen og var færdig ud på aftenen efter A-rækken havde spillet seks kampe og de mindre rutinerede i B-rækken havde spillet fem (begge rækker til 9 point).

Imellem runderne blev der hygget med blandt andet bordfodbold og bordtennis eller dejlig mad fra BSF caféen.

Resultaterne

Efter fem runder i A-rækken kunne Lars Nielsen fra Ringsted Backgammon Klub med en sejr i sidste runde blive den eneste med en 6-0 score, men Lars tabte til Morten Droob fra Brønshøj Backgammon Klub og dermed endte fire spillere med at dele præmiepuljen.

I B-rækken var der også spænding i sidste runde, hvor Birgit Jørgensen fra Brøndby Backgammon Klub også havde vundet de første fire kampe og runde fem kunne give hende førstepladsen. Lars Ravn overhalede lige som Morten indenom, så resultatet her blev ligesom i A-rækken, at fire spillere delte præmiepuljen.

De officielle resultater og placeringer blev afgjort af det der hedder ratingkorrektion, som er et samlet tal for styrken af de modstandere man har mødt (summen af modstandernes rating).

BSF-backgammon4-copy

Initiativtager Christian Skjæran er en glad mand efter den veloverståede turnering:

»Der var klart stemning for at lave flere endagsturneringer samme sted, så måske næste gang bliver en tidlig juleturnering,« siger han.

Vinderne:

BSF-backgammon3-copy

I A-rækken (alle med 5-1)

1: Morten Droob (6794,61)

2: Lars Nielsen (6525,13)

3. Klaus Switon (6451,57)

4: Jens Ostermann-Petersen (6436,29)

BSF-backgammon2-copy

I B-rækken (alle med 4-1)

1: Lars Ravn (4622,15)

2: Lars Holst (4605,25)

3: Birgit Jørgensen (4467,64)

4: Michael Bjelke (4457,89)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *