30 år med lokalradio
Jubilæum Radio Ballerup fejrer 28. september, at det er 30 år siden, at Ballerup Nærradio begyndte.

Jubilæum: Den svenske statsminister, Oluf Palme, mente, at Hesselø i Kattegat var svensk.Grøn Koncert afholdtes for første gang. Og ikke mindst: Det statslige radiomonopol blev brudt, og Ballerup fik på den måde sin egen lokalradio.

Den gang hed lokalradioen Ballerup Nærradio. 30-året for lokalradio i Ballerup markeres lørdag den 28. september på 90,2 MhZ eller på nettet, og det sker i tidsrummet kl. 10-18.

»I dag hedder vi Radio Ballerup. Gennem de seneste år har radioen gennemgået en meget stor udvikling, og i dag laver vi radio i topprofessionelle studier i Skovlunde,« fortæller radioens Mona Bach:

»Radio Ballerup er stadig lytternes radio som dengang i efteråret 1983. Vi er den eneste radio, som producerer og sender lokalradio med forankring i Ballerup og omegn. Vi kan høres – og høres – i hele verden, da vi er netradio. Radio Ballerup er populær og godt kendt, ikke mindst takket være vores alsidige musikprofil, som spænder helt tilbage fra midt 50’erne og frem til i dag, men også fordi vi er en non-kommerciel radiostation, hvilket betyder nul reklamer i sendefladen.«

Mange kendte

Radio Ballerup har gennem årene haft mange forskellige gæster på besøg i studierne – lige fra Paul Potts til Ole Henriksen over til den lokale trubadur Mikael Vesterskov og DJ-ikonet Kenneth Bager. Ballerups politikere har gennem tiderne debatteret temaer i æteren, der har optaget lokalområdet. Bl.a. er kommunalbestyrelsesmøderne fra byrådssalen blevet transmitteret live gennem mange år.

Mona Bach fortæller om jubilæumsdagen:

»Hele dagen vil nuværende og tidligere studieværter underholde og helt sikkert ryste mange anekdoter ud af ærme og højttalere. Hele dagen igennem kan man ønske musik og vinde stinkefede præmier. Har du lyst til at møde os, er du velkommen til at kigge forbi til ”åbent-radiohus-arrangement”. Det bliver en fest!«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *